VisitBrabant

Logo VisitBrabant

Almijstraat 14
5061 PA Oisterwijk

Tel. 013–3030390

E-mail: info@visitbrabant.com
Website: www.visitbrabant.com
https://partners.visitbrabant.com/

VisitBrabant

Brabant internationaal op de kaart zetten, zodat meer bezoekers naar Brabant komen, die hier langer blijven, meer besteden en ook graag nog eens terugkomen. Dát is het doel van VisitBrabant. Met aansprekende thema’s als Van Gogh, Design en Family&Fun brengt VisitBrabant het prachtige vrijetijdsaanbod van Brabant blijvend onder de aandacht. In binnen- en buitenland. Vooral in Duitsland, met alleen al in Noordrijn-Westfalen ca. 18 miljoen inwoners, en ook in België, liggen heel veel kansen. We moeten laten zien dat de combinatie van verblijf en recreatie heel aantrekkelijk is in onze provincie. Door samen te werken met de Brabantse vrijetijdssector, koepelorganisaties en provincie Noord-Brabant lukt dat steeds beter. VisitBrabant biedt volop kennis, kunde, activiteiten, diensten én een Brabantbreed netwerk. Samen maken we Brabant!

Bereik een miljoenenpubliek

Via consumentencampagnes, pers, influencers en de professionele reisindustrie promoten wij bestemming Brabant doorlopend in binnen- en buitenland. Eenmaal Brabant in het vizier gaat een toeristische of zakelijke bezoeker op zoek naar de vrijetijdsparels in de provincie. Een aantrekkelijke presentatie en vindbaarheid is dus heel belangrijk. Zaken waar VisitBrabant de vrijetijdsondernemer  bij kan helpen.

'Met het promoten van je regio trek je meer gasten dan enkel het promoten van je hotel, zodoende hebben wij actief gekozen voor een samenwerking met Visit Brabant.' - Mercure Hotel Tilburg

Collectieve themalijnen als verleiders voor jouw aanbod

VisitBrabant zet in op themamarketing en presenteert divers aanbod binnen een themalijn om potentiele toeristen te verleiden naar Brabant te komen. Zo verbinden we de Brabantse Meesterschilder Vincent van Gogh tevens aan wandelen of fietsen in de natuur, shoppen en heerlijk eten & slapen in Brabant. In ondernemerssessies en masterclasses laten we zien hoe je als vrijetijdsondernemer kunt aansluiten bij deze themalijnen.

Alles voor een betere gastvrijheidsbeleving

Om onze (inter)nationale gasten met de typische Brabantse gastvrijheid en mentaliteit te ontvangen, moeten we wel goed zijn voorbereid. Wat verwachten Belgische of Duitse gasten van hun bezoek? Wat moet je weten over een stad, regio of een icoon als Vincent van Gogh? Goede informatie is van groot belang voor de gastvrijheidsbeleving van gasten. Via ons platform met laagdrempelige en gratis online trainingen leer je snel meer over deze onderwerpen. Ook bieden we verschillende routediensten, zodat we met zijn allen de vele fiets- en wandeltoeristen die Brabant al aandoen, nóg beter kunnen bedienen. Tijdens onze bijeenkomsten en kennissessies met branchegenoten worden volop ervaringen uitgewisseld. Alles voor een betere gastvrijheidsbeleving.

Samen maken we Brabant!

VisitBrabant is dé marketingorganisatie van en voor Brabant. Ondernemers in de Brabantse vrijetijdssector kunnen gebruik maken van allerlei nuttige activiteiten en diensten die helpen om nieuwe gasten te bereiken en te verleiden tot een bezoek aan onze prachtige provincie. Op visitbrabant.com/partners vind je meer informatie over onze activiteiten en diensten. Hier kun je je bovendien inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd van alles goed op de hoogte.

“Het gezamenlijke bereik van Brabantse ondernemers en VisitBrabant zorgt voor een enorme aantrekkingskracht van Brabant en voor ons in het bijzonder op expats, toeristen en dagjesmensen in Eindhoven.” - Stadsbrouwerij Eindhoven

Contact met VisitBrabant

Onze deuren staan altijd open en we maken graag tijd voor een goed gesprek om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

Met gastvrije groet, 

Team VisitBrabant

Interview met de instantie

“Als je met andere ogen kijkt naar Brabant, dan ontstaat iets nieuws, iets onverwachts. Door die blik uit te vergroten, kunnen we meer mensen van buiten onze provincie aantrekken.” Die onverwachte kijk op Brabant op een vernieuwende manier laten zien, is de ambitie van de marketingorganisatie VisitBrabant. Andere kijk op Brabant VisitBrabant pioniert vanuit de voormalige Koninklijke Lederwaren Fabriek Werkplaats in Oisterwijk. Deze plek verbeeldt subtiel het gedachtegoed van de organisatie. Heleen Huisjes: “Bijna een eeuw werd hier leer bewerkt. Je voelt het verleden, het creatieve en het ambachtelijke. Dat wordt nu op een nieuwe wijze doorgezet. VisitBrabant werkt als netwerkorganisatie met bedrijven, overheden onderwijs en culturele instellingen die ook creativiteit, ambachten en ondernemerschap hoog in het vaandel hebben. En het gebouw is al in gebruik terwijl er nog aan getimmerd wordt. Dat is ook een mooie metafoor voor VisitBrabant en voor Brabant als...

Volledig interview »