VisitBrabant

Logo VisitBrabant

Almijstraat 14
5061 PA Oisterwijk

Tel. (0800) 405 00 50

E-mail: info@visitbrabant.nl.nl
Website: www.visitbrabant.nl

Brabant op de kaart zetten als de meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Dat is wat we doen. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen, die hier ook langer verblijven en meer besteden. Brabant heeft zoveel moois te bieden!

VisitBrabant is de marketingorganisatie van de Brabantse vrijetijdssector met visitbrabant.nl als toeristisch startpunt voor een bezoek aan Brabant. Ofwel: de etalage van de Brabantse vrijetijdssector waarmee we de bezoeker verleiden om naar Brabant te komen. Hier vindt de bezoeker informatie en volop inspiratie voor een dagje uit of vakantie.

De kracht van het netwerk

VisitBrabant is ook een netwerkorganisatie met ConnectBrabant als programma voor de Brabantse vrijetijdsondernemers. We werken dagelijks actief met hen samen om Brabant als bestemming stevig op de kaart te zetten. Het Connectprogramma bestaat uit een breed palet aan diensten en producten die de ondernemer kan helpen mee te liften op campagnes en projecten met een groot publieksbereik. Nationaal én internationaal. Want we werken ook intensief samen met internationale pers, touroperators en vervoersmaatschappijen. Zo bouwen we samen aan Brabant.

Marketingpower: jaarthema’s

Niet iedereen die onze provincie bezoekt, is bekend met onze regio’s en ons vrijetijdsaanbod. Om hen te verleiden tijd door te brengen in Brabant, werken we in onze marketingstrategie tevens met (landelijke) themajaren, zoals Van Gogh in 2015, Jheronimus Bosch in 2016 en Design in 2017. De themajaren zorgen voor een sense of urgency: kom NU naar Brabant. Bovendien bieden de themajaren Brabantse ondernemers allerlei kansen. Ze zijn een impuls voor productontwikkeling en arrangementvorming: Brabant biedt beleving!

Doe mee!

Sluit aan met jouw onderneming en haal rendement uit onze gezamenlijke inspanningen.

  • Presenteer jezelf gratis op visitbrabant.nl en de VisitBrabant-app via connectbrabant.nl/promootmij;
  • Haak aan bij onze social community. Deel je verhalen, evenementen en locaties via Facebook, Twitter en Instagram met #VisitBrabant;
  • Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en @ConnectBrabant;
  • Maak gebruik van onze diensten, zoals het ontwikkelen van je eigen fietsbelevingsroute;
  • Leer, raak geïnspireerd en ontmoet collega’s tijdens onze exclusieve masterclasses, excursies en expedities;
  • Vergroot je kennis met onze online trainingen;
  • Mobiliseer je achterban zich aan te melden als Local via Ask a Local op onze site. Zij zijn immers de beste ambassadeurs van jouw product.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op connectbrabant.nl en blijf ons volgen, want we breiden ons dienstenpakket steeds uit. Liever persoonlijk contact? Onze BusinessDesk staat voor je klaar. Neem contact op via Twitter @ConnectBrabant, per mail op info@visitbrabant.nl of op telefoonnummer 013 – 30 303 90 (kantooruren).

Doe mee. Sámen maken we Brabant!

Interview met de instantie

“Als je met andere ogen kijkt naar Brabant, dan ontstaat iets nieuws, iets onverwachts. Door die blik uit te vergroten, kunnen we meer mensen van buiten onze provincie aantrekken.” Die onverwachte kijk op Brabant op een vernieuwende manier laten zien, is de ambitie van de marketingorganisatie VisitBrabant. Andere kijk op Brabant VisitBrabant pioniert vanuit de voormalige Koninklijke Lederwaren Fabriek Werkplaats in Oisterwijk. Deze plek verbeeldt subtiel het gedachtegoed van de organisatie. Heleen Huisjes: “Bijna een eeuw werd hier leer bewerkt. Je voelt het verleden, het creatieve en het ambachtelijke. Dat wordt nu op een nieuwe wijze doorgezet. VisitBrabant werkt als netwerkorganisatie met bedrijven, overheden onderwijs en culturele instellingen die ook creativiteit, ambachten en ondernemerschap hoog in het vaandel hebben. En het gebouw is al in gebruik terwijl er nog aan getimmerd wordt. Dat is ook een mooie metafoor voor VisitBrabant en voor Brabant als...

Volledig interview »