WerkgeversServicepunt West-Brabant

p/a Bosstraat 81
4704 RL Roosendaal

Tel. (0800) 0616

Website: www.wspwestbrabant.nl

Sociaal ondernemen; Hoe doe je dat? 

Werkt uw organisatie al met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Of bent u zoekende in hoe u uw MVO beleid vorm kunt geven, waar u het beste kunt beginnen of wat de subsidie mogelijkheden zijn? Maak dan gebruik van de deskundige én kosteloze service van het Werkgeversservicepunt (WSP) West-Brabant. Het WSP West-Brabant is een regionale netwerkorganisatie die, samen met ondernemers, meer werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk wil helpen.

Krachten gebundeld

Het WSP West-Brabant is ontstaan vanuit de wens van ondernemers om één aanspreekpunt te hebben op het gebied van sociaal ondernemen. Als WSP West-Brabant bundelen we binnen één loket de diensten en regelingen van:

  • 16 gemeenten*
  • UWV;
  • ATEA Groep, !GO voor mensenwerk en WVS-groep;
  • De Unie;
  • rpA West-Brabant en RWB Regio West-Brabant.

*Aalburg, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert;

Eén aanspreekpunt

Het WSP West-Brabant geeft persoonlijk en kosteloos advies aan ondernemers en ondersteunt bij de werving en selectie van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verschillende partners hebben ieder hun eigen expertise, maar werken vanuit één loket. Samen vormen zij één aanspreekpunt voor personeelsvragen, arbeidsmarktinformatie, regelgeving en subsidies.

Grootste werkzoekendenbestand van West-Brabant

Het WSP West-Brabant gelooft in talenten en mogelijkheden van mensen. Wij beschikken over het grootste werkzoekendenbestand van West-Brabant en gaan op zoek naar de juiste kandidaat op de juiste plek, want iedere werkzoekende heeft een eigen talent. Het WSP West-Brabant helpt bij het vinden van de juiste match. 

Kosteloze werving & selectie

Iedere dinsdag komen de regionale teams bij elkaar en bespreken zij welke kandidaten er zijn, welke werkgevers zij willen benaderen, hoe zij dit lokaal aan gaan pakken en waar zij een match zien. Soms weten bedrijven de weg direct te vinden met een concrete personeelsvraag, maar het WSP West-Brabant is vooral zelf actief om bedrijven te bereiken. Het WSP West-Brabant organiseert daarom verschillende activiteiten zoals banenbeurzen en speeddates om met ondernemers in contact te komen. 

Kennis van arbeidsmarkt en subsidieregelingen

Ondernemers willen weten hoe zij invulling kunnen geven aan de Participatiewet en hun sociaal ondernemerschap. Het WSP West-Brabant beschikt over kennis van doelgroepen, arbeidsmarkt en subsidies en regelingen. Het hele proces van werving, selectie, plaatsing en nazorg wordt afgestemd op de vraag en mogelijkheden van de ondernemer. Het WSP West-Brabant heeft het regionale aanbod volledig in beeld. Daardoor is er altijd wel een kandidaat die past. Het kost de ondernemer niets, het levert alleen sociaal en economisch voordeel op. 

Kosteloze bedrijfsanalyse

Een mooie manier om kennis te maken is de kosteloze bedrijfsanalyse. Het WSP West-Brabant komt dan op de werkvloer bekijken welke activiteiten er in het bedrijf plaatsvinden. Wij onderzoeken waar kansen liggen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn vaak genoeg mogelijkheden binnen bedrijven voor job creation. Denk bijvoorbeeld aan een monteur die steeds onder de auto vandaan moet om nieuw gereedschap te pakken óf een monteur die verder kan werken omdat het gereedschap wordt aangereikt. Vraag naar onze bedrijfsanalyse en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw onderneming. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!