Artikelen ZLTO

Nieuws

Agrofood & Biobased Agrarisch werkgevers stelde recordaantal vragen in 2016

Agrarische ondernemers stelden nog nooit zoveel vragen over werkgeverschap als afgelopen jaar. Dat constateert de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, het aanspreekpunt voor alle agrarische werkgevers.

Bedrijfsnieuws

Agrofood & Biobased Wim Bens verkozen tot nieuwe voorzitter ZLTO

Per 1 april 2019 start Wim Bens, huidig directievoorzitter bij Rabobank Tilburg, als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO waar hij samen met directeur Kathleen Goense, andere bestuursleden en medewerkers verder zal werken aan de visie Boeren hebben een Oplossing.

Ondernemerstips

Arbeidsmarkt Aandachtspunten bij het inschakelen van buitenlandse werknemers

Bij veel agrarische bedrijven worden (tijdelijke) buitenlandse werknemers ingezet. Een praktische en succesvolle manier om het tekort aan arbeidskrachten op te vangen, maar wel een waarbij een aantal aandachtspunten in de gaten gehouden dienen te worden.

Projecten

Agrofood & Biobased Taskforce Korte Keten maakt ondernemers sterker door samenwerking

Nederland kent volop korte voedselketens: initiatieven die inzetten op lokaal voedsel, een eerlijke prijs voor producenten en meer verbinding tussen boeren en stedelingen.

Interviews

Agrofood & Biobased ‘Boeren moeten in de huid van een koper kruipen’

Agrarisch vastgoed verkopen is niet zomaar gedaan. ZLTO helpt haar leden daarbij. Denk op tijd na over de mogelijkheden van je bedrijf voor kopers buiten de agrarische sector, adviseert Roy van Laarhoven.