ZLTO

Logo ZLTO

Vestiging 's-Hertogenbosch
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch
Postbus 100
5201 AC 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 2173000

E-mail: info@zlto.nl
Website: www.zlto.nl

Vestiging Goes
Noordlangeweg 42-B
4486 PR Colijnsplaat
Postbus 46
4460 BA Goes

Tel. 0113-247700

ZLTO 

Samen vernieuwend boeren

De Nederlandse land- en tuinbouw is van onschatbare waarde voor ons land en onze economie. Meer dan ooit zijn boeren en tuinders een belangrijke schakel in het oplossen van maatschappelijke problemen dichtbij en ver weg. Uitdagingen zoals leefbaarheid in Brabantse dorpen, duurzame energie, vers voedsel en een fraai buitengebied. Bij ZLTO realiseren we ons dat elke dag; al meer dan honderd jaar. Wij maken ons sterk voor onze leden: zo’n 17.000 boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. 

Van en voor boeren en tuinders

ZLTO is een vereniging van en voor boeren en tuinders. Maar vooral een vereniging waarbinnen mensen het verschil maken. Van de start van een bedrijf tot de sluiting ervan zijn wij er altijd. Onze adviseurs en experts zetten zich met passie in om ondernemers in de land- en tuinbouw te ondersteunen bij al hun vragen. Of het nu gaat om asbestsanering, bedrijfsuitbreiding of nieuwe marktconcepten. 

Boeren met oog op de toekomst

De deur staat altijd open. We zijn er bovendien niet alleen voor boerenbedrijven, maar vooral ook voor families met een boerenhart. Wij zijn er trots op dat we bondgenoot zijn van ondernemers in de land- en tuinbouw. Dat we de belangen behartigen van onze leden, daarbij steeds kijkend naar de ontwikkelingen in de wereld om ons heen. Dat we mensen samenbrengen op oogstvieringen en open dagen. Dat we verbindingen maken tussen de sector, de overheid, het onderwijs en andere marktpartijen. Maar vooral ook dat we samen met onze leden werken aan vernieuwing op hun bedrijf. Want we boeren met oog op de toekomst.

De deur van ons Bossche verenigingshuis staat altijd open. Vernieuwend boeren doen we samen!

Interview met de instantie

Stoppen met een boerenbedrijf: veel boeren willen er liever niet te vroeg aan denken. Maar volgens Roy van Laarhoven van ZLTO is het verstandiger om op tijd ‘voor te sorteren’, bijvoorbeeld vijf jaar voor een bedrijfsbeëindiging. Vaak blijkt het op het moment van stoppen lastig een koper te vinden. “Agrarische bedrijven worden groter, en om daar nog een locatie bij te kopen is voor grotere agrarische ondernemers niet altijd interessant”, legt Van Laarhoven uit. Advies aan boeren Boeren bekijken wat voor nieuwe functie past in de omgeving. Daarbij moeten boeren ook rekening houden met kopers buiten de agrarische sector. “Maak de symbolische vijver zo groot mogelijk”, zegt Van Laarhoven. ZLTO adviseert leden daarbij. “Ik kom aan tafel bij de boeren thuis”, zegt Van Laarhoven, medewerker van het team vastgoed van ZLTO. “Wij maken leden bewust van wat ze hebben, en waar ze aan moeten denken met een blik op de toekomst. We...

Volledig interview »