25 Brabantse bedrijven in MKB innovatie top 100

  • Innovatie & MVO

Maar liefst 25 Brabantse bedrijven staan dit jaar in de MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. Tijdens de Dag van de Innovatie op 29 september wordt de volgorde en daarmee ook de winnaar bekend gemaakt.

25 Brabantse bedrijven in MKB innovatie top 100

Met de Dag van de Innovatie informeert de Kamer van Koophandel ondernemers over innoveren, trends en kansen. Het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven is een van de vijf locaties in Nederland waar de dag gehouden wordt. Ondernemers kunnen er lezingen en workshops volgen, de verhalen van inspirerende collega-ondernemers horen en er is netwerkgelegenheid. De 25 Brabantse ondernemers uit de MKB Innovatie Top 100 zijn aanwezig.

Continu innoveren

“Innovatie is essentieel voor het bedrijfsleven”, zegt Jaap Docter, directeur Dienstverlening bij de Kamer van Koophandel Eindhoven. “Wil je blijven meedraaien, dan moet je continu je product vernieuwen en inspelen op wensen van klanten. Als jij het niet doet, doet je concurrent het wel”, zegt Docter.

De KvK wil op de Dag van de Innovatie daarom de laatste trends onder de aandacht brengen. Het voormalige Philipsterrein Strijp-S is daarvoor de ideale plek. “Een locatie met een waanzinnige uitstraling, waar veel gebeurt op het gebied van innovatie”, zegt Docter.

Brabant zeer innovatief

Het aantal Brabantse ondernemers in de MKB Innovatie Top 100 – een kwart van het totaal – is opvallend hoog. “Het is een factor twee van het aandeel van Brabant in de Nederlandse economie”, constateert Docter. “Dit betekent dat Brabant heel innovatief is, en dat Brabantse innovatieve ondernemers ook goed zichtbaar zijn. Het sluit aan bij het imago van Brabant, met Brainport en andere innovatieve organisaties.”

De KvK stelde de groslist samen op basis van inzendingen door bedrijven en organisaties. Een jury kwam uiteindelijk tot de definitieve Top 100. Op alle vijf de locaties waar de Dag van de Innovatie gehouden wordt, maakt de KvK op hetzelfde moment de landelijke winnaar bekend. In Eindhoven worden daarbij de 25 Brabantse bedrijven extra in het zonnetje gezet. “Iedereen die in deze Top 100 staat, mag trots zijn. Dat is een topprestatie”, zegt Docter.

Digitalisering

Het thema van de Dag van de Innovatie is dit jaar digitalisering. “Digitalisering speelt al veel langer, maar we zien steeds nieuwe dimensies. Denk aan de mogelijkheden van Big Data en aan Smart Industries. Bedrijven worden steeds meer digitaal aan elkaar gekoppeld”, legt Docter uit.

Succesverhalen

Verschillende ondernemers uit Zuid-Nederland vertellen tijdens de Dag van de Innovatie hun succesverhaal. “Ik kijk daar erg naar uit. Dit zijn mensen die met knalhard werken iets voor elkaar hebben gekregen”, zegt Docter. Ook is er een ‘Expert Den’ waar ondernemers hun idee kunnen pitchen en feedback krijgen van succesvolle ondernemers.

Tijdens ‘Break-out-sessies’ volgen ondernemers in een kleiner gezelschap workshops die hen een nieuwe kijk op ondernemen en innoveren geven. Zo is er een sessie over de ‘De 7 nieuwe gouden regels voor succesvol innoveren’.

Google digitale werkplaats

Ook leiden medewerkers van Google Data een ‘Google digitale werkplaats voor het vergroten van online bereik’. Ondernemers doen daar digitale vaardigheden op, zodat ze zonder veel budget of mankracht forse stappen vooruit kunnen zetten in het online bedienen van klanten.

De Dag van de Innovatie is interessant voor iedere ondernemer, zegt Docter, maar richt zich met name op het MKB. Hij verwacht ongeveer vier- tot vijfhonderd deelnemers. “Elke ondernemer wil geïnspireerd worden om zijn producten en diensten te verbeteren en nieuwe klanten te vinden”, stelt Docter.

De Dag van de Innovatie in Eindhoven begint om 14.30 uur op 29 september. Aanmelden voor de Dag van de Innovatie kan online.

Meer informatie over Kamer van Koophandel Kantoor Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!