Accessio Reïntegratiediensten maakt werk van onbenut talent

  • Arbeidsmarkt

Reïntegratiebedrijf Accessio helpt mensen weer aan het werk. Accessio verzorgt reïntegratiediensten voor het UWV, de gemeente, maar ook voor bedrijven en particulieren. “We gaan daarbij net even anders te werk”, aldus eigenaar Ton van der Zouwen.

Accessio Reïntegratiediensten maakt werk van onbenut talent

Functioneringsbeperking

Als mensen door omstandigheden als ziekte of beperkte belastbaarheid niet meer kunnen functioneren in hun huidige functie, maakt hen dit nog niet ongeschikt voor de arbeidsmarkt. Ieder mens heeft (verborgen) talenten. Het is de kunst deze te ontdekken en te benutten. Accessio Reïntegratiediensten B.V. kan dit als geen ander.

Succesvolle arbeidsprojecten

Accessio heeft in de loop der jaren behoorlijk wat succesvolle projecten op haar conto. Koeriersdiensten bijvoorbeeld, maar ook een fietsbedrijf of wat te denken van werkgelegenheidsprojecten. “In tien jaar tijd hebben we veel gedaan voor gemeente en UWV. In hoogtijdagen hadden we een omzet van 7 miljoen.” Accessio was in 2003 het antwoord op de Wet Sociale Werkvoorzieningen (WSW). In 2012 werd het bedrijf verkocht aan The Professionals Group. Maar sinds kort mag Ton van der Zouwen zich trots eigenaar noemen.

Reïntegratiediensten

“Ik heb het bedrijf 18 september vorig jaar (2013 red.) overgenomen van TPG en ben nu directeur-grootaandeelhouder. Van der Zouwen heeft de nodige ervaring op het gebied van reïntegratiediensten en weet bovendien wat het is om ‘te moeten knokken voor je plek’. De bevlogen ondernemer heeft zelf een handicap. Vanuit die gedachten en ervaring is Accessio er alles aan gelegen om mensen verder te helpen.

Persoonlijke, vernieuwende arbeidsdiensten

“Wij doen dat altijd net even anders dan anderen. Bij ons ligt de nadruk op diepgang in onze trajecten. Wij zullen niet zomaar outplacen. Hoe meer je weet, hoe beter de risico-inschatting is. Wij steken daarom ook meer energie in het ‘waarom’. Accessio biedt haar klanten vernieuwende arbeidsdiensten als: schuldhulpverlening, mediation en outplacement. Het zijn persoonlijke trajecten die per situatie en per persoon verschillen. Accessio levert daarom altijd maatwerk.

Jobcoaching

Naast de traditionele reïntegratiediensten, zoals het spoor 1 en spoor 2 traject, ziet Van der Zouwen de opkomst van jobcoaching. Het doel van jobcoaching is om werknemers te leren omgaan met de beperkingen op de werkvloer. Dit gebeurt door 1-op-1 gesprekken, praktische ondersteuning op de werkplek en ondersteuning door middel van training, scholing en werkaanpassingen.

Reïntegratiediensten voor particulieren

Accessio biedt met name reïntegratiediensten voor bedrijven, instellingen en overheden. “Maar er zijn ook steeds meer particulieren door de huidige tijd”, ziet de DGA. Accessio volgt de ontwikkelingen op de voet en zet zelf ook voortdurend nieuwe projecten op. “Het is leuk om nieuwe dingen te ontwikkelen. Zo had ik al eens een beveiligingsbedrijf en een reïntegratiebedrijf”, blikt Van der Zouwen terug.

Stabiel en gezond bedrijf

Voor wat betreft de toekomst is de directeur duidelijk: ”Ik wil een stabiel bedrijf neerzetten. Zodat ik op termijn Accessio gezond kan achterlaten en kan overdragen aan een opvolger. Hoe doe je dat? Door durf te tonen. Dus stappen te zetten ook al zit er risico aan.”

Meer informatie over ACCESSIO ARBEIDSDIENSTEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!