ALE Heavylift steunt medewerkers met ambitie

  • Arbeidsmarkt

Wie gemotiveerd is, krijgt bij ALE Heavylift volop mogelijkheden om door te groeien. Stefan van Hooijdonk en Boris Verlegh begonnen dit jaar aan een nieuwe functie.

ALE Heavylift steunt medewerkers met ambitie

Foto: Stefan van Hooijdonk (links) en Boris Verlegh (rechts)

Zwaar transport spreekt hem aan. “Het echte grote mannenwerk”, zegt Stefan van Hooijdonk (1994). Bij ALE Heavylift kreeg Stefan de kans zich te ontwikkelen in zijn baan als eerste onderhoudsmonteur bij de vestiging in Breda. Dit jaar maakte hij de volgende stap: als Transport Specialist op de buitendienst reisde hij al naar Zuid-Korea. “ALE Heavylift biedt volop kansen om te groeien”, zegt Stefan.

In 2012 kwam Stefan binnen als stagiair. “Je wordt meteen overal bij betrokken”, vertelt hij. “Toen ik er een maand werkte, kon ik al mee naar een project in Antwerpen. Havenkranen verhogen. Je ziet dan meteen wat het werk inhoudt.” ALE Heavylift vervoert onder andere onderdelen voor olieplatforms, brugdelen en andere zware objecten. “Er komt heel veel techniek bij kijken. Dat maakt het interessant”, zegt Stefan.

Afwisselende projecten wereldwijd

Na drie jaar stage rondde Stefan in 2015 de opleiding Middenkader Engineering (niveau 4) af en kwam hij in vaste dienst als Yard Employee in Breda. Vorig jaar gaf hij aan dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Zelf wilde hij graag naar de buitendienst. Die kans kreeg hij. “Het was binnen een paar maanden geregeld”, zegt Stefan.

“Ik ben nu nog jong, dus kan makkelijk reizen”, legt Stefan zijn keuze voor de buitendienst uit. “Je komt nog eens ergens: we hebben 35 vestigingen over de hele wereld. Dit jaar zijn er projecten in Zuid-Korea en Australië. Ik was al 4,5 weken in Zuid-Korea, op een scheepswerf met 15.000 man. Dat is niet te bevatten, zo groot. Een hele ervaring.”

Bovendien kan Stefan in de buitendienst aan veel verschillende soorten projecten meewerken. “Op termijn wil ik me specialiseren in een bepaalde tak, maar ik ben er nog niet uit welke. Ik wil dit jaar benutten om te ontdekken in welke richting ik verder wil.”

Kansen om te groeien

In Breda is Boris Verlegh (1994) degene die hem is opgevolgd als eerste monteur. Boris kwam binnen als BOL-stagiair (ook van de opleiding Middenkader Engineering). Vorig jaar kwam hij in vaste dienst. “Stefan heeft me wegwijs gemaakt”, vertelt Boris.

Ook Boris is blij met de mogelijkheden bij ALE Heavylift. “Als je de motivatie hebt, kun je doorgroeien. Als ik dat vergelijk met mijn oude klasgenoten: die hebben ook leuk werk, maar krijgen niet de kansen die ik krijg”, zegt Boris. “Ik kan binnen ALE Heavylift alle kanten uit en uitgroeien tot wat ik zelf wil.”

Volg je interesse

“Ik ben bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in de Mega Jack, een systeem om met balken een grote last, zoals een booreiland, op te tillen. Als je aangeeft dat iets je interesseert, vinden ze dat fijn en geven ze je de kans daarmee te werken. In oktober heb ik meegewerkt aan een demonstratieopstelling van de Mega Jack in Breda”, vertelt Boris.

Ook Boris heeft het naar zijn zin in zijn nieuwe functie. “Ik ben de eerstverantwoordelijke voor onderhoud. Ik stuur nu zelf stagiairs aan. Het is leuk om meer verantwoordelijkheid te dragen”, vindt Boris.

Auteur: Marten van de Wier

Meer informatie over ALE HEAVYLIFT B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!