“Als je kunt delen, kun je ook gemakkelijk vermenigvuldigen”

  • Onderwijs & Training

Het begint al bij het opstellen voor het interview: Bert Pauli’s trots op Brabants vakmanschap. “Is dat een echte Canon-camera?” De cameraman antwoordt bevestigend.“Je weet waar de beste tv-camera’s van de wereld gemaakt worden, hè?” Het is even stil. “In Breda. Bij het bedrijf Grass Valley."

“Als je kunt delen, kun je ook gemakkelijk vermenigvuldigen”

"Die heeft samen met Canon eigenlijk de hele wereldmarkt in handen. Zij kunnen zeggen dat negen van de honderd tv-uitzendingen in de wereld met hun apparatuur gemaakt wordt. In Breda, Grass Valley. Ja, zo gaat dat.”

Ondernemerschap versus politiek

Bert Pauli is met recht trots op ‘zijn’ provincie Noord-Brabant. Al sinds 2011 is hij gedeputeerde Economie en Internationalisering bij de provincie. Pauli heeft al een lange carrière als ondernemer achter de rug. Sinds 2007 zit hij in de politiek. “Het ondernemerschap heeft een positieve invloed op hoe ik politiek bedrijf. We leven in een tijd waarin je moet proberen dingen te initiëren, dingen in gang moet proberen te brengen. Daar kun je een ondernemersinsteek bij gebruiken.”

Succes van AM&TS

In het grote provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch vertelt Pauli enthousiast over de geschiedenis en toekomst van AM&TS. “Tien jaar is natuurlijk de opmaat tot hopelijk nog heel veel succes de komende jaren. Tijdens mijn eerste bezoek aan AM&TS, had ik geen idee wat daar gebeurde. Maar die vliegtuigen die daar staan, dat is net een jongensdroom. AM&TS heeft een prachtig fundament neergelegd, juist op een cruciaal moment. Wie had ooit gedacht dat we de F-35 naar Nederland zouden halen? En vooral het motorenonderhoud.”

Benieuwd naar het complete interview met Pauli? Lees dan snel verder op de website van AM&TS of bekijk de video. 

Meer informatie over Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS):

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!