AMC blikt vooruit op de toekomst: dezelfde focus, meer slagkracht

  • Zakelijke dienstverlening

AMC Groep is met 550 werknemers de grootste werkgever in de gemeente Wijchen. Daarmee is de schoonmaakspecialist een belangrijke speler op de arbeidsmarkt in die regio. Na het overlijden van oprichter Jan Kersten in oktober van vorig jaar, werd het bedrijf per 1 januari 2017 overgenomen door ICS Groep.

AMC blikt vooruit op de toekomst: dezelfde focus, meer slagkracht

Foto: Haico Klerks, directeur AMC Groep

AMC blijft als zelfstandig merklabel binnen moederbedrijf ICS Groep opereren, gericht op het bedienen van het MKB in Gelderland en Noord-Limburg. Door de overname ontstaan er vele synergievoordelen op het gebied van bedrijfscatering, schoonmaak én social return. Haico Klerks (directeur AMC) blikt samen met RegioinBedrijf vooruit op de toekomst…

Ontwikkeling en werkgelegenheid

“Door overname realiseert ICS dat de werkgelegenheid voor de AMC medewerkers gehandhaafd blijft, de ontwikkeling van AMC continueert en de groeipotentie daarmee verstevigd wordt. Een fijn gegeven voor alle 550 medewerkers”, vertelt Haico Klerks. De basis en pijlers van AMC blijven hetzelfde. Haico: “We blijven actief als regionale partij in de omgeving van Wijchen. Daar ligt onze kracht: een betrouwbare dienstverlener met korte lijnen en waarop gebouwd kan worden. Natuurlijk kijken we naar groei en andere focusgebieden, dat kan nu met de slagkracht van ICS. We zijn als AMC ook sterk in het schoonmaken van (privé)klinieken, daar gaan we ons dan ook aankomend jaar sterk op richten.” Dit specialisme richt zich dan op het professioneel reinigen van operatiekamers in ziekenhuizen en klinieken en het reinigen van serverruimtes, laboratoria en cleanrooms.

Aanvullende dienstverlening

Ook het onderdeel ‘Bij Yan bedrijfscatering’ wordt beter op de kaart gezet. “Wij verzorgen dagelijks catering voor meer dan 2000 personen in diverse bedrijfskantines. Naast dagelijkse lunches verzorgen wij ook recepties, vergaderlunches, buffetservices en drank- en snoepautomaten. Dit is een mooie aanvulling op de dienstverlening bij de huidige klanten van AMC én ICS”, aldus Haico.

Investeren in personeel

De medewerkers blijven belangrijk. Door onze korte lijnen, weten medewerkers elkaar snel te vinden. Haico: “De deur staat altijd open en dat vinden wij belangrijk. We investeren veel en actief in goed personeel, want schoonmaken is immers mensenwerk. Deze focus delen we met ICS en dat is heel veel waard!”.

Mooie toekomst

Haico Klerks heeft alle vertrouwen dat het succes van AMC nu ook voor de lange termijn gewaarborgd is: “Wij trekken de lijn door en zien een stabiele en mooie toekomst tegemoet.”

Meer weten over de dienstverlening van AMC Groep? Ga naar www.amcgroep.nl of neem contact op via info@amcgroep.nl of 024 - 641 42 93.

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over AMC GROEP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!