home » interviews » Bouw »

Andere kijk op vastgoed

  • Bouw

In de huidige markt is het belangrijker dan ooit dat uw vastgoed courant en duurzaam wordt. Maar hoe bereikt u dat? Duradis helpt u om met frisse blik naar uw vastgoed te kijken.

Andere kijk op vastgoed

Daarbij gaat het om een juiste balans van drie aspecten: de maatschappelijke, de duurzame en de economische invalshoek.

Inzicht

Om met die laatste te beginnen: uw vastgoed moet rendabel zijn, anders begint u niet aan de investering. Maar wist u dat de ontwikkelings- en beheerskosten nu vaak het vijfvoudige bedragen van de stichtingskosten? Dat kan anders! Door vooraf de consequentie van de verschillende keuzes helder en inzichtelijk te maken, optimaliseren we uw ontwikkelings- en beheerskosten. Dat doen we met ons Life Cycle Costing-rekenmodel, waarmee we op basis van concrete cijfers en de levensduur van het vastgoed, inzicht geven in de mogelijkheden voor duurzame investeringen. Investeringen uw exploitatiekosten stukken lager maken. Dat scheelt al snel 10%, oplopend tot 30%!

BREEAM

Ons model zetten we inmiddels ook in bij een BREEAM-certificeringstraject, een methode voor het meten van de milieuprestaties van gebouwen. Zo bieden we nu ondersteuning bij de nieuwbouw van het Van der Valkhotel in Leeuwarden, in opdracht van de firma Hunebouw bv uit Hoogeveen en in samenwerking met duurzamehotels.nl uit Almere. Dit nieuwe hotel met ca. 13.000 m2 vloeroppervlak wordt integraal duurzaam ontwikkeld volgens de richtlijnen van BREEAM-NL.

Financieel duurzaam

Dan het maatschappelijke en duurzame aspect. In uw vastgoed gaan mensen wonen of werken. Het gebruiksgemak moet dus goed worden afgestemd op de doelgroep die het pand gaat gebruiken en de gebruiksintensiteit. Kiezen voor bepaalde materialen of installaties, kan een enorm verschil maken voor het woon- of werkcomfort, luchtkwaliteit of binnenklimaat. Met andere woorden: het goed laten functioneren van uw personeel. Het getuigt van maatschappelijk verantwoord ondernemen om daar goed rekening mee te houden.

Daarnaast wilt u ook dat uw investeringen duurzaam zijn. Denk daarbij aan het energieverbruik en keuzes voor bepaalde materialen die invloed hebben op de schoonmaak- en onderhoudskosten. En kunnen materialen later hergebruikt worden. Allemaal zaken om vóóraf rekening mee te houden. Duradis maakt dat voor in inzichtelijk, zodat u inzicht krijgt in de kosten van de hele levensduur van uw vastgoed. Zo krijgt u financieel duurzaam vastgoed.

Herbestemmen

Een leeg kantoorpand is de schrik van iedere vastgoedbeheerder. Duradis is ook gespecialiseerd in het herbestemmen van uw vastgoed. Zo hebben we dit jaar voor de provincie Zeeland een handleiding geschreven welke keuzes gemaakt kunnen worden voor hun leegstaande vastgoed en het te doorlopen proces. Daarbij was de insteek dat leegstand ook kansen biedt! Heeft u behoefte aan advies of een handleiding nodig voor uw vastgoed? Wij zijn u graag van dienst!

Meer informatie over DURADIS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!