Attente ondernemers ondersteunen bij duurzaam groeien

  • Agrofood & Biobased

Attente ondernemers. Zo spreekt EcoService Europe bewust haar relaties aan in de industriële, transport- en agrarische sector. “Wie attent is, kan veel voordeel behalen op de korte én de lange termijn” is de overtuiging van de directie. “Zeker als het gaat om duurzaam, en dus evenwichtig, groeien.”

Attente ondernemers ondersteunen bij duurzaam groeien

Duurzaam groeien

Duurzaam groeien is het vraagstuk van deze tijd. Dat speelt niet alleen in de industriële sector, maar net zo goed in de agrarische sector. EcoService Europe is actief in allebei. "We zijn onszelf en de generaties na ons verplicht om bewust rekening te houden met ons milieu en de beschikbare grondstoffen. Dat is onze grootste gemeenschappelijke uitdaging. Wij helpen bedrijven actief bij het vinden van de voor hen beste manier om duurzaam te groeien. Met attent zijn – in alle betekenissen – kun je ver komen."

Anders denken

Zo attendeert EcoService Europe agrarische ondernemers op het benutten van hun bemestingsruimte. Daarbij gaat het om het verdelen van het meststofquotum over percelen en gewassen. Rinus Kunst: “We merken dat ondernemers vaak denken dat ze al aan hun quotum zitten. De vertegenwoordigers van EcoService Europe zijn exact op de hoogte van de mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving en worden hierbij ondersteund door het gebruik van een uitgekiend rekenprogramma dat door EcoService Europe zelf is gemaakt. Vaak blijken er dan voor de agrariër toch nog mogelijkheden en kan het quotum bijna tot op de kilo nauwkeurig worden benut. Met deze andere manier van denken helpen we ondernemers bij het vinden van hun evenwicht om van daaruit te groeien.”  

Agro-industriële duurzaamheid

Bij het anders denken en anders doen als het gaat om duurzaamheid, vindt EcoService Europe gelijkgestemden binnen Biopark Terneuzen. “Het besef is er bij zowel industriële ondernemers als bij agrarische ondernemers dat het noodzakelijk is om zorgvuldig met onze omgeving om te gaan. Biopark Terneuzen vertegenwoordigt die denkrichting. Het is mooi om met bedrijven uit dezelfde regio, maar met een verschillende achtergrond, de krachten te bundelen. Als we meer uitwisselen en ook gebruikmaken van elkaars reststoffen, dan kunnen we op termijn (gedeeltelijk) in de energie voorzien van ieders eigen productieproces.  Hoe mooi is dat. Samen vertegenwoordigen we een nieuwe manier van denken als het gaat om duurzaamheid, agro-industriële duurzaamheid.”

Auteur: Hennie van de Kar

Meer informatie over ECOSERVICE EUROPE B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!