Automotivespecialist Huva gaat voor de lange termijn

  • Automotive

Huva is door de jaren heen uitgegroeid van groothandel in automaterialen tot totaalleverancier van automotive diensten. Mede-eigenaar Ard van Uythoven vertelt hoe zijn bedrijf de toekomst ingaat.

Automotivespecialist Huva gaat voor de lange termijn

Groothandel in automaterialen

Als groothandel in automaterialen zag Huva zo’n 38 jaar geleden het levenslicht. Na enige tijd werd de beslissing genomen het bedrijf uit te breiden met een remmenservice voor personen- en bedrijfswagens. Het pand in Bladel werd hierdoor te klein en Huva verhuisde naar een groter industriepand verderop in het dorp.

Remmenservice

Remmenrevisie vormt jarenlang één van de belangrijkste onderdelen van de dienstverlening. Maar in de jaren ’90 werden assen steeds meer vervangen door remschijven. En dit vormde een bedreiging voor Huva. “We zagen dit in de omzet en dan ga je verder kijken. Er was bijna geen universele reparatieservice op het gebied van trucks en trailers, dus dat was een gat in de markt”, vertelt Van Uythoven.

Truckgarage

De truckgarage vormt inmiddels een prominent onderdeel van de automotivespecialist. Huva is als truckgarage aangesloten bij het TopTruck-netwerk. “We onderscheiden ons hiermee in de markt.” Van Uythoven doelt op de vele voordelen die het netwerk met zich meebrengt. Zo beschikt TopTruck over een internationale pechservice. 24 uur per dag staan er in heel Europa mensen klaar om te assisteren wanneer nodig.

TopTruck-netwerk

TopTruck is ook een bewijs van kwaliteit. De aangesloten bedrijven maken gebruik van de meest up-to-date diagnoseapparatuur en hebben de beschikking over een internationale database met relevante technische data. Om deze kwaliteit te waarborgen investeert Huva voortdurend in haar mensen. “Onze vakmonteurs worden regelmatig bijgeschoold. Ze hebben een technische achtergrond en spreken de taal van de klant.”

Bekende naam in Brabantse Kempen

De sterke lokale aanwezigheid speelt hierin een belangrijke rol. Huva is een bekende naam in de Brabantse Kempen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid naar drie vestigingen: Bladel, Eersel en Heeze. “Het zijn hoogtepunten in onze geschiedenis; de realisatie en nieuwbouw van Eersel met de truckwerkplaats in 1999. Onze sterke lokale aanwezigheid met meerdere vestigingen zorgt dat we snel kunnen inspelen op de wensen van de klant.”

Automotive diensten

In 2012 is in Heeze de derde vestiging gerealiseerd. Huva bedient haar klanten nu vanaf drie locaties op het gebied van truck- en auto-onderdelen, equipment en gereedschap, en zij kunnen er terecht voor de truckwerkplaats. “Misschien dat we in de toekomst nog verder uit gaan breiden. We houden de markt nauwlettend in de gaten en spelen constant in op nieuwe ontwikkelingen.”

Lange klantrelaties

“Geen dag is hetzelfde in de automotivebranche”, weet de mede-directeur. Het maakt het werk voor hem uitdagend en interessant. Van Uythoven ging na zijn studie aan de IVA in Driebergen eerst in militaire dienst en belandde daarna bij Huva. Hij spreekt over een ‘familie’ en geeft daarmee de warmte van het bedrijf aan. Intern, maar ook extern. Huva gaat voor langdurige succesvolle klantrelaties. Inzet, kennis, service en flexibiliteit zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten.

Vasthouden aan strategie

“We richten ons op de lange termijn. Als je eenmaal een strategie en doel hebt bepaald, moet je daaraan vasthouden. En niet door de crisis ervan afwijken. Al hebben wij sowieso weinig problemen ondervonden van de crisis.”

Meer informatie over HUVA EERSEL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!