Bedrijventerrein Nieuw Prinsenland, Knooppunt voor de groene economie

  • Regionale ontwikkeling

Bedrijventerrein Nieuw Prinsenland, Knooppunt voor de groene economie

Bedrijventerrein Nieuw Prinsenland is onderdeel van het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland gelegen bij Dinteloord, West-Brabant. Dit cluster omvat de bestaande suikerfabriek van Suiker Unie, een grootschalige glastuinbouwlocatie (300 ha) en het bedrijventerrein (70 ha, waarvan 50 ha netto uitgeefbaar). Het bedrijventerrein richt zich op bedrijven uit en gelieerd aan de agro- en levensmiddelensector. Bedrijven uit andere sectoren kunnen zich ook vestigen, zolang ze een bijdrage leveren aan winstgevende symbiose en samenwerking. Met dit profiel is het bedrijventerrein ook geschikt voor bedrijven uit de biobased economy.

Door clustering van bedrijven ontstaan meer mogelijkheden voor winstgevende symbiose en samenwerking tussen bedrijven. Nieuw te vestigen bedrijven kunnen hier gebruik van maken. Collectieve leidingstroken langs alle kavels maken het leggen van leidingen tussen bedrijven extra gemakkelijk. Klik hier voor de film over symbiose en samenwerking op Nieuw Prinsenland.

De inrichting van het bedrijventerrein is flexibel. Voor kleinere bedrijven wordt een bedrijfsverzamelgebouw ontwikkeld. De ontsluiting is zondermeer goed.

  • Over de weg: via de nu in afronding zijnde nieuwe A4 tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en het dichte net van snelwegen van Zuid Nederland en België. De oprit naar de snelweg sluit direct aan op het cluster.
  • Via het water: over de Dintel in 5 km naar het Rijn-Schelde kanaal en de Europese waterwegen. Er is een reservering voor een nieuwe kade.
  • Op 5 km afstand ligt de grote buisleidingenstraat tussen Rotterdam en Antwerpen.

Het bedrijventerrein wordt privaat ontwikkeld en door en voor bedrijven beheerd. Op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland krijgen ondernemingen de kans om zich samen sterk te maken voor een duurzame toekomst.

Voor meer informatie over Nieuw Prinsenland zie de brochure en www.nieuwprinsenland.nl . Voor informatie over vestigingsmogelijkheden op Nieuw Prinsenland kunt u contact opnemen met REWIN West-Brabant: 0900- 6000 600.

Meer informatie over NIEUW PRINSENLAND, BEDRIJVENTERREIN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!