“Beleving wordt steeds belangrijker”

  • Toerisme & Recreatie

In de bossen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, bij Helvoirt, ligt Guldenberg Hotel & Brasserie. Bedrijven en organisaties weten dit fraaie hotel én de nieuwe brasserie goed te vinden, constateert General Manager Jan Witmer. “Zakelijke gasten vinden hier rust en inspiratie.”

“Beleving wordt steeds belangrijker”

Foto: Jan Witmer, General Manager Guldenberg Hotel & Brasserie

Guldenberg kent een rijke geschiedenis. Het in 1965 ontworpen pand fungeerde in de begindagen als retraitehuis voor jezuïeten, maar werd vanaf de jaren zeventig in snel tempo omgevormd tot conferentiehotel. Nog altijd weten zakelijke gasten het hotel te vinden. De laatste jaren is daar een belangrijke doelgroep bijgekomen: ook steeds meer particuliere recreanten ontdekken de mogelijkheden van Guldenberg, voor een ontspannen weekendje weg of een diner op niveau.

Rust en inspiratie

Constante factor in al die jaren is de prachtige ligging van Guldenberg, aan de rand van nationaal park De Loonse en Drunense Duinen. Inderdaad een unique selling point van jewelste, vertelt General Manager Jan Witmer. “Vanuit ons hotel loop of fiets je zo dit prachtige natuurgebied in. Onze zakelijke gasten kunnen de fraaie omgeving waarderen; de bosrijke omgeving biedt rust en inspiratie. Juist de combinatie van jarenlange conferentie-ervaring en de fraaie ligging zorgt ervoor dat we vaak gekozen worden voor het hosten van een heisessie of een teamdag. Bedrijven en organisaties die voor ons kiezen, kunnen hun medewerkers of relaties desgewenst laten deelnemen aan allerhande in- en outdooractiviteiten. Dan kun je denken aan een mountainbike- of GPS-tocht door de duinen, maar ook aan tal van andere ontspannende teambuildingsactiviteiten. Het vermelden zeker waard is verder de golfclinic die we aanbieden in samenwerking met MOP Golfclub Vught, niet ver van het hotel.”

Beleving op niveau

Beleving is de afgelopen jaren een steeds belangrijkere factor geworden, constateert Witmer. “Dan gaat het dus om die prachtige omgeving en alle activiteiten die je in de buitenlucht kunt ondernemen, maar ook om eten en drinken op hoog niveau. Niet voor niets hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in onze brasserie. Op de kaart staan heerlijke streekproducten en uitstekende wijnen. Maar ook de inrichting van de brasserie draagt bij aan de beleving van de gast: dankzij onze nieuwe open keuken staan gasten tegenwoordig in direct contact met de keukenbrigade. Je ziet hoe je gerecht bereid wordt en de geuren verspreiden zich door het restaurant… Allemaal zaken die bijdragen aan een hoogstaande culinaire ervaring.”

Artistiek talent

De beleving bij Guldenberg Hotel & Brasserie wordt vergroot via regelmatige optreden van klassiek geschoold muzikaal talent. “Elke tweede zondag van de maand kunnen onze gasten onder de noemer ‘Guldenberg Klassiek’ genieten van optredens van jonge toptalenten. Daarnaast bieden we interessante kunstenaars uit de regio de kans om hun werk te tonen tijdens een van onze regelmatig wisselende exposities.” Wist u ook dat Vincent Van Gogh bij familie verbleef in de omgeving van Guldenberg?

Regionale inbedding

De verbinding met de regio speelt een belangrijke rol voor Guldenberg Hotel & Brasserie, benadrukt Witmer. “We zijn lid van koepelorganisaties als Convention Bureau Brabant, Hoteloverleg Den Bosch en omstreken, Koninklijke Horeca Nederland, VisitBrabant en Brabant Conferentieland etc… Die inbedding in de regio en de samenwerking met andere bedrijven zijn belangrijk, vinden wij, om als Brabant sterk naar buiten te kunnen treden. We werken ook samen met onderwijsinstellingen in de regio; bijvoorbeeld als het gaat om het bieden van stageplekken voor leerlingen van de Brabantse hospitality-opleidingen, maar ook om interessante afstudeermogelijkheden voor studenten van de grafische opleidingen aan SintLucas in Boxtel.”

Toeristische topbestemming

Langs meerdere wegen levert Guldenberg een bijdrage aan de status van Brabant als toeristische topbestemming. “Het doet me goed om te zien dat steeds meer particuliere, maar zeker ook zakelijke gasten uit andere delen van het land, maar ook buitenlandse gasten, onze mooie provincie en de prachtige natuur weten te waarderen.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over GULDENBERG HOTEL & BRASSERIE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!