Betrouwbare partner voor de verpakkingsmarkt

  • Industrie

Na de succesvolle overname door Lantech.Com heeft het Cuijkse bedrijf zich ontwikkeld tot een wereldspeler in de verpakkingsmarkt.

Betrouwbare partner voor de verpakkingsmarkt

Wat is de core business van jullie organisatie?

Verkoop, ontwikkeling, engineering, assemblage en service van ‘End of Line’ verpakkingsmachines.

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

Lantech is 27 jaar geleden opgericht onder de naam Van Rijn verpakkingstechniek met het doel ‘wereldwijde verkoop van verpakkingsmachines’.

Vanuit de ontwikkeling en succesvolle verkoop van de dozenopzetter op de Europese markt, is een complete lijn ‘End of Line’ verpakkingsmachines opgezet, gericht op Doos, Tray en Deksel opzetmachines.

Focus op de markt was samenwerking met bedrijven die in andere delen van de wereld al een belangrijke positie innamen met producten die aansluiten op ons productprogramma. Dit was en is belangrijk, omdat de verkoopkanalen die wij als organisatie willen gebruiken steeds vaker vroegen om completere eindverpakkingsoplossingen.

Zo kwam Lantech USA op ons pad. Zij voldeden aan het door ons gezochte profiel. Daarbij gaven zij ons ook de mogelijkheid om de organisatie versneld door te ontwikkelen doordat Lantech een financieel krachtige partner is. De gesprekken leidden tot een overname door Lantech USA in 2001.

Spectaculaire groei heeft zich ingezet vanaf de zomer van 2002. Dat is wat we graag wilden en wat er nu ook vol uitkomt. Het geeft ons de mogelijkheid de plannen verder vorm te geven.

Lantech is altijd een bedrijf geweest waar creativiteit een belangrijke drijfveer is geweest, zowel op het gebied van productie als in de organisatie. One piece flow, Kanban, Kaizen, Lean, allemaal activiteiten die dat ondersteunen. De combinatie kwaliteitsmachines en een goede organisatie die continue wil vernieuwen (in product en organisatie) biedt ons, de medewerkers, steeds de mogelijkheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan en samen een solide en mooie organisatie te bouwen.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

Dicht op de markt opererend in contact met partners en eindklanten, weten wat de behoeften zijn in verpakkingsland en hier op anticiperen door continue ontwikkeling van verpakkingsmachines.

Smart Customization, uniformiteit  en structuur in productaanbod en interne processen, waarmee sterke kosten- en tijdbesparingen worden gerealiseerd, welke de organisatie de mogelijkheid geven de groei op een verantwoorde manier door te kunnen zetten.

Economische thema's in de regio Noordoost-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek recreatie & toerisme en technology (machinebouw). Is jullie organisatie met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Als machinebouwer, met afnemers hoofdzakelijk in de food en logisitiek.
Lantech is door het Kenniscentrum Handel geregistreerd als Erkend Leerbedrijf. Jaarlijks worden een aantal stagiairs opgeleid op verschillende vakgebieden binnen de organisatie.

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Op een stevige positie in de verpakkingsmarkt als betrouwbare partner voor de eindgebruikers.

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!