Bij Beekman Transport tel je als chauffeur echt mee

  • Logistiek & Vervoer

“Dat machtige gevoel dat ik krijg, als ik in de cabine van mijn truck klim, is niet in woorden uit te leggen”, vertelt Kees de Klerk, chauffeur en planner bij Beekman Transport in Apeldoorn. Hij doet toch een poging. “Je voelt je oppermachtig en trots achter het stuur van zo’n bakbeest. En tegelijkertijd voel je je heel verantwoordelijk: voor die prachtige glimmende vrachtwagen waarin je mag rijden, voor de lading die je veilig moet afleveren, voor je medeweggebruikers. En als je dan ook nog eens zo’n prettige werkgever hebt als Beekman Transport, dan is chauffeur zijn het mooiste beroep ter wereld.”

Bij Beekman Transport tel je als chauffeur echt mee

Bij Beekman Transport zijn ze voortdurend op zoek naar nieuwe chauffeurs. Jonge, vitale mensen die om kunnen gaan met de vrijheid die dit mooie beroep met zich meebrengt. Maar die ook stressbestendig zijn en representatief. “Als chauffeur ben je het visitekaartje van je bedrijf. Wij komen bij die klant ‘aan huis’ en dan wil je een goede indruk maken. Wij merken regelmatig dat onze klanten dat ook echt waarderen”, aldus Kees.

4-daagse werkweek

Beekman Transport heeft een jong, goed onderhouden wagenpark met zo’n 100 trekkende eenheden, voorzien van moderne boordcomputers. Er werken 110 chauffeurs. De meesten hebben een 40-uren contract, maar maken graag wat extra uren om hun salaris mee aan te vullen. Het bedrijf stimuleert een 4-daagse werkweek, waarin chauffeurs 48 uur werken. “De meeste chauffeurs werken liever 4 dagen van 12 uur, om dan 1 dag per week vrij te zijn. Om daaraan tegemoet te komen, is dit een goede constructie”, vertelt Kees. Door de vele afleveradressen op een dag zijn er voldoende rustmomenten om aan de wettelijke voorschriften te voldoen.

Rekening houden met jouw voorkeur

Beekman Transport is een familiebedrijf en dat zorgt volgens Kees voor een plezierige en open werksfeer. “Hier wordt nog echt naar de chauffeurs geluisterd. Heb je een voorkeur voor het rijden op de Randstad of rijd je juist liever naar het rustigere noorden van het land, dan wordt daar rekening mee gehouden. Veel van onze chauffeurs hebben een redelijk vaste regio, maar er is ook een groep die het niet uitmaakt en het leuk vindt om overal inzetbaar te zijn. Dat kan hier allemaal!”

Er zijn voor elkaar

Bij Beekman Transport vormen de chauffeurs een hechte groep, die voor elkaar klaar staat. “Na afloop van een werkdag zie je vaak dat chauffeurs niet meteen naar huis gaan, maar eerst nog even napraten met collega’s over hun dag. Of als iemand is ingedeeld op een weekendrit, maar door omstandigheden niet kan, is er altijd wel iemand die aanbiedt te ruilen. Jong en oud gaat hier heel goed samen. Als er twijfels zijn of vragen over bepaalde zaken, dan wordt dat meteen opgepakt. Dan gaan we met een groep samenzitten en bespreken we hoe we zaken kunnen oplossen of verbeteren. Jongere chauffeurs kunnen leren van de ervaring van de oudere, maar hebben zelf vaak weer vernieuwende inzichten. Daar kunnen collega’s die al 20 jaar hetzelfde doen, dan weer wat van opsteken. Door de inspraak die je hier hebt en door naar elkaar te luisteren, ontstaat er een fijn groepsgevoel, waardoor mensen zich geborgen en veilig voelen.”

Inspraak op allerlei gebied

Inspraak is er bijvoorbeeld ook op het gebied van bedrijfskleding. Aan de meest kritische jongens wordt gevraagd om kleding te passen en uit te proberen. Wat zit lekker, wat is handig in het gebruik, wat is nodig? Zo kwam men tot een uitgebreid pakket van jassen tot shirts, van handschoenen tot mutsen. “Bij ons is nooit gedoe over dit soort dingen, simpelweg omdat we als chauffeurs mee mogen denken. Hier tel je als medewerker echt mee. Dat werkt zo prettig! En het brengt ons als team naar een hoger niveau.”

Wil jij ook aan de slag als chauffeur bij Beekman Transport? Neem dan snel contact op

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over BEEKMAN TRANSPORT LOGISTICS & WAREHOUSING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!