Bij familiebedrijf Lolaar Spuitgiettechniek is het ‘echt fijn werken’

  • Industrie

Toen Gürlek Ates op 3 december 2001 ’s avonds bij directeur Antoon Loverbos aanbelde met de vraag of hij misschien een baan kon krijgen bij Lolaar Spuitgiettechniek, had hij nul ervaring in deze branche. Toch kreeg hij een kans om er te beginnen als kwaliteitsinspecteur. Nu, 19 jaar later, is hij productieleider bij dit prachtige Helmondse bedrijf en heeft een mooie loopbaan bij Lolaar hem veel gebracht.

Bij familiebedrijf Lolaar Spuitgiettechniek is het ‘echt fijn werken’

Lolaar Spuitgiettechniek ontwikkelt, produceert en distribueert volledig recyclebare kunststof onderdelen en eindproducten. Van de bloemen-emmers die op veilingen worden gebruikt tot boodschappenkratten voor de supermarkt, van auto-onderdelen tot ziekenhuis benodigdheden. “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het maken!”, glundert Gürlek.

Laagdrempelig familiebedrijf

Nog nooit ging Gürlek ook maar één dag met tegenzin naar zijn werk. Hij is trots op ‘zijn’ bedrijf, maar ook trots op wat hij zelf bereikt heeft. “Ik heb hier zo ongelooflijk veel geleerd. Niet alleen over spuitgiettechnieken, maar ook over zaken als leiding geven, communicatie, personeelszaken en beslissingen durven nemen. Dit is echt een mooi familiebedrijf, met een fijne werksfeer en oprechte aandacht voor de medewerkers. Ook voor je privé-situatie. Als je ergens mee zit, kun je zo bij directeur Antoon of zijn dochter Carolien binnenlopen. Ze zullen altijd tijd voor je maken en je helpen waar mogelijk.” Ook de drielingzonen Loverbos werken allemaal binnen het bedrijf.

24/7 paraat

Bij Lolaar Spuitgiettechniek werken ze met de meest moderne machines. “Wij hebben hier zelfs de grootste spuitgietmachine van West-Europa staan!”, vertelt Gürlek vol trots. In het bedrijf, met een oppervlakte van maar liefst 35.000 m², wordt in verschillende ploegendiensten de klok rond gewerkt. Afhankelijk van de afdeling varieert dat tussen vijf, vier en twee ploegen of dagdiensten. Er werken zo’n 55 mensen in vaste dienst, omgeven door een flexibele schil van 100-120 uitzendkrachten.

Een hecht team waarin iedereen meetelt

“Wij zijn 24/7 in de weer voor onze klanten. Dat is één van onze sterke kanten. Klanten weten dat ze op alle tijden bij ons terecht kunnen. Wij vormen een hecht team, waarbij iedereen even belangrijk is. Van heftruckchauffeur tot inpakker, van techneut tot administratief medewerker, we zetten samen de schouders eronder.”

Plantenpotten

 

Het onmogelijke waar maken

Zo werden er tijdens de eerste coronagolf in een recordtempo acht producten vervaardigd die men in diverse Europese ziekenhuizen met spoed nodig had. Gürlek herinnert zich ook een klus waarbij ze voor een klant binnen een halve dag een productie realiseerde, die normaal twee dagen duurt. “Met onze extra inzet konden we deze klant vrijwaren van een grote claim. Onze directie legt dat soort dingen altijd goed uit aan ons en dan gaan we er samen voor!”

Op zoek naar een uitdagende baan?

Lolaar groeit nog steeds en kan daarom altijd nieuwe collega’s gebruiken. “Kunststof spuitgieten is een vak dat niet aangeleerd wordt op scholen”, vertelt Gürlek. “Wij koppelen nieuwkomers daarom altijd aan een ervaren collega, die als een leermeester het vak 1-op-1 doorgeeft. Maar er zijn ook genoeg andere functies binnen het bedrijf zoals inpakker, logistiek medewerker, kwaliteitscontroleur of planner. Het maakt niet uit of je net van school bent of als 50-plusser op zoek bent naar een baan. Bij Lolaar Spuitechniek kijken we naar talent en motivatie, niet naar afkomst of leeftijd.”

Wil jij ook aan de slag bij Lolaar? Kijk dan op de website voor de openstaande vacatures

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over LOLAAR SPUITGIETTECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!