Bliksems goede preventie

  • Technologie

Als een bedrijf door een bliksemschicht wordt getroffen, zijn de gevolgen meestal desastreus: de vuurbal is zó krachtig dat een pand tot de grond toe afbrandt.

Bliksems goede preventie

Wanneer een ondernemer dat overkomt, is die ook figuurlijk door de bliksem getroffen: alle machines en voorraden zijn weg. Hoe moet ik voldoen aan de wensen van mijn klanten? Bij die vraag hoort een simpel antwoord: preventie.

Laat het kalf niet verdrinken

Als het kalf verdronken is, dempt men Corne Adriaanssende put. Dat spreekwoord kent Corné Adriaenssen, eigenaar van AlQuilar Techniek BV, als geen ander. “Ik maak het regelmatig mee dat een ondernemer pas aan bliksembeveiliging denkt als het fout is gegaan. Dan willen ze niet anders meer, want bliksem zorgt voor een enorme schadepost. En heel veel kopzorgen: hoe kan ik mijn bedrijf voortzetten?” Om in bliksemtermen te blijven. “Sommige ondernemers zitten in zak en as. De hele inboedel is weliswaar verzekerd, maar ze krijgen naar dagwaarde uitgekeerd – ook dat wordt vergeten. Dan kun je ook nog eens met een groot financieel probleem worden geconfronteerd. Immers, je moet alles weer nieuw aanschaffen. En je moet op zoek naar een ander pand. Dat levert bovendien veel stress op.”

Klimaatverandering, meer blikseminslagen

Als de consequenties zo groot zijn, dan kies je toch voor de zekerheid voor bliksembeveiliging. “Ze denken dat het risico buitengewoon klein is. Hoe dikwijls hoor je dat een bedrijf ten gronde is gegaan door een blikseminslag? Dat gebeurt echter meer en meer. Doordat het klimaat verandert, neemt ook het onweer toe. Bovendien heftiger, met meer kans op inslagen. Niet alleen in de zomer, zelfs in de wintermaanden zie je schichten aan de hemel.”

Bliksem financial lease

Bliksembeveiliging is niet verplicht. Bliksembeveiliging wordt door ondernemers ook als relatief duur beschouwd. Daarom laten ze het veelal achterwege. Daar heeft AlQuilar Techniek BV een oplossing voor gevonden: bliksem financial lease. Adriaenssen: “Dat is een interessante tussenoplossing om de veiligheid van uw bedrijf optimaal te garanderen: bliksem financial lease. De investering wordt uitgesmeerd over vier of vijf jaar. Overzichtelijk en betaalbaar.”

Meer dan dertig jaar ervaring

Bliksembeveiliging wordt op dak aangebracht. Geen enkele opdrachtgever gaat kijken wat er precies gebeurt: hij moet er op kunnen vertrouwen dat-ie met vaklui te maken heeft. Corné Adriaenssen is zo’n vakman – al meer dan dertig jaar is bliksembeveiliging zijn corebusiness. Hij weet heel goed welke producten het beste voldoen. “Daarom kunnen we ook tien jaar garantie op onze bliksembeveiliging geven, mits die wel elk jaar wordt gekeurd.”

Meer informatie over ALQUILAR TECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!