Blokland Cold Stores gaat processen verder optimaliseren

  • Agrofood & Biobased

Het directieteam van het familiebedrijf Blokland Cold Stores in Cuijk is sinds het begin 2017 uitgebreid met Peter Blokland. Hij behoort tot de vierde generatie van het familiebedrijf en gaat in de komende jaren gefaseerd de leiding overnemen van zijn oom Jan Blokland.

Blokland Cold Stores gaat processen verder optimaliseren

Foto: Peter Blokland

‘In mijn jonge jaren ging ik regelmatig met mijn vader mee naar het bedrijf’, vertelt Peter Blokland. ‘Het was een wens om bij Blokland Cold Stores te gaan werken. Toen die kans mij werd geboden, hoefde ik niet lang na te denken.’
Blokland Cold Stores is sinds haar oprichting in 1913 uitgegroeid tot een fullservice koel- en vrieshuis. Het bedrijf, dat bij Koninklijke Beschikking is benoemd tot Hofleverancier, is gespecialiseerd in het inpakken en invriezen van onder meer voedingsproducten als vlees, vis en vruchtensappen. Daarnaast heeft het bedrijf ook groente, fruit, aardappelproducten, snacks, ijs, gebak en bulkvoorraden in bewaring voor klanten. ‘Wij werken bovendien nauw samen met Districenter Cuijk, waardoor we onze klanten ook op logistiek gebied optimaal kunnen bedienen. ’

Betrokkenheid in het MKB

Peter Blokland kijkt met een goed gevoel op zijn eerste 8 maanden als directielid binnen het familiebedrijf, dat zo’n 45 vaste medewerkers in dienst heeft en daarnaast werkt met een flexibele schil van zo’n 15 tot 20 uitzendkrachten. ‘Omdat ik eerder bij een grote Amerikaanse bedrijven werkte, moest ik het begin wat wennen aan een aantal zaken. Maar inmiddels voel ik mij helemaal thuis. Met name de betrokkenheid en beleving van de medewerkers spreekt mij erg aan. Die zaken zijn belangrijk, want als Blokland Cold Stores moeten we meegaan met de veranderingen van deze tijd.’ Hij geeft aan dat het familiebedrijf in de komende jaren wil blijven investeren in uitbreiding van invriescapaciteit, automatisering en robotisering. ‘Wij zijn een 100 procent dienstverlenend bedrijf en willen altijd meedenken in oplossingen voor onze klanten. Deze investeringen zijn nodig om de bedrijfsprocessen binnen onze organisatie te optimaliseren, maar vragen tegelijkertijd om een cultuurverandering binnen onze organisatie. Dat is een mooi proces en ik ben blij dat ik de ruimte krijg om hierin mee te denken.’ De directeur is positief over de samenwerking met andere bedrijven en overheden in de regio. ‘Ik werkte eerder veel in de Randstad en merk dat het hier eenvoudiger is om samen te werken met andere partijen. Het is ook makkelijker om contact op te nemen met een gemeente. Als ondernemer kun je je verhaal kwijt en krijg je een eerlijk antwoord.’

Vastigheid

Om de toekomstplannen verder vorm te kunnen geven, investeert Blokland Cold Stores continu in de opleiding van medewerkers. Peter Blokland: ‘Met name technisch opgeleide mensen en medewerkers voor laaggeschoold werk zijn moeilijk te vinden. Mensen die bij ons komen werken en waar we tevreden over zijn, proberen we daarom zoveel mogelijk vastigheid te bieden. Dat doen we onder meer door hen cursussen te laten volgen. Dit geldt niet alleen voor onze eigen mensen, maar ook voor de uitzendkrachten. Op die manier vergroten we de betrokkenheid van mensen en worden zij breder inzetbaar binnen onze organisatie.’

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over BLOKLAND COLD STORES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!