Bouwen op betrokkenheid

  • Logistiek & Vervoer

Kusters Bedrijven uit Eindhoven maakt geregeld gebruik van de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Niet zonder reden, vertelt algemeen directeur Geert de Brouwer. “Een samenwerking als deze biedt volop kansen.”

Bouwen op betrokkenheid

Niet iedereen vindt even gemakkelijk werk. Dat beseft Geert de Brouwer maar al te goed. Juist daarom geeft hij graag de kans aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Juist daarom ook werkt hij als algemeen directeur van Kusters Bedrijven graag samen met Ergon, dat binnen de regio Eindhoven mensen begeleidt naar werk.

Trots

Spreek met De Brouwer over de meerwaarde van Ergon, en het enthousiasme is direct hoorbaar. “Ik leid bezoekers graag rond in ons logistieke centrum, waar mensen van Ergon voor ons aan de slag zijn. Die samenwerking maakt mij trots. Ook zegt het wat over de sociale betrokkenheid van ons bedrijf. Over wie wij zijn, en hoe wij in de samenleving staan.”

Breed werkveld

Kusters Bedrijven is specialist in transport, logistic services en facilitaire dienstverlening. Het werkveld reikt ver, met onder meer deurwaarders, justitie en de Belastingdienst als opdrachtgevers. Zo komt Kusters in actie bij ontruimingen en inbeslagnames. Het bedrijf slaat het materiaal op, en laat de sortering over aan 3 tot 6 mensen van Ergon.

Ook gaat Kusters geregeld aan de slag voor Draka, dat kabels ontwikkelt en produceert. Zo’n 25 tot 30 mensen van Ergon maken voor Draka haspels schoon, kijken ze na en zorgen er zo voor dat er weer glasvezelkabel op kan. “Krijgen we een grote facilitaire klus, dan vragen we eerst Ergon”, vertelt De Brouwer. “Niet alleen vanwege de flexibiliteit, maar óók vanwege de betrokkenheid van hun mensen. Daar kunnen we op bouwen.”

PSO-certificering

Dankzij de hechte samenwerking met Ergon beschikt Kusters Bedrijven over de PSO-certificering. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen en laat als meetinstrument zien hoezeer een onderneming waarde hecht aan het onderdeel People binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Brouwer: “Het certificaat versterkt de uitstraling van ons bedrijf. We dragen graag bij aan een positievere beeldvorming rondom mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Kansen benutten

Naast de sociale betrokkenheid zijn er voor een opdrachtgever van Ergon ook commerciële voordelen. Zo kan een bedrijf subsidie krijgen en is er geen sprake van financieel risico wanneer een medewerker van Ergon arbeidsongeschikt raakt. “Toch gaat het ons vooral om de kansen”, benadrukt De Brouwer. “En dan nadrukkelijk om de kansen voor beide partijen. Dat is dan ook mijn oproep aan andere ondernemers: maak gebruik van een partij als Ergon. Het levert heel wat op.”

Meer informatie over KUSTERS BEDRIJVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!