“Brabant Water laat ons de laatste ontwikkelingen ook zien”

  • Industrie

Concentraten voor vruchtensap. Emulsies, aroma’s en fruitpreparaten. Familiebedrijf Döhler produceert ze allemaal, in vestigingen over de hele wereld. Zo ook in Oosterhout, waar Döhler Holland vertrouwt op de levering van Brabant Water.

“Brabant Water laat ons de laatste ontwikkelingen ook zien”

Dagelijks gaan er honderden kubieke meters water van Brabant Water richting het terrein in Oosterhout. En dat voor meerdere doeleinden. Als drinkwater voor het eigen personeel, bijvoorbeeld. Maar ook als ingrediënt voor een van de vele halffabrikaten voor de levensmiddelen- en voedingsindustrie. Dat betekent dat het water aan de strengste kwaliteitseisen moet voldoen en altijd beschikbaar moet zijn.

Water als onmisbaar onderdeel

Döhler gebruikt het water van Brabant Water tevens als proceswater. Het is bedoeld voor onder meer de koeling en reiniging van installaties, een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. “We kunnen simpelweg niet zonder water”, vertelt Robbert Beerens, technical manager bij Döhler Holland. “Blijft de toevoer achterwege, dan staat hier binnen de kortste keren alles stil.”

Uiteenlopende projecten

Beerens geeft leiding aan een team van 5 engineers. Samen realiseren zij uiteenlopende projecten binnen het bedrijf, gericht op het ontwerpen, verbeteren, vernieuwen en controleren van installaties. Daaronder valt ook het eigen buffersysteem dat de waterdruk voor de processen reguleert. Beerens en zijn team houden de bedrijfsvoering nauwlettend in de gaten. En daarbij is een goede samenwerking met een partij als Brabant Water van wezenlijk belang.

Goede afspraken

“We hebben goede afspraken met Brabant Water”, vertelt Beerens. “Zo heeft ieder van ons een eigen contactpersoon. Dat schakelt snel. Ook houdt Brabant Water ons goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Niet alleen door ons erover te vertellen, maar ook door ons die te laten zien. Zo was ik pas nog bij een bijeenkomst bij een waterpompstation, voor onder andere een rondleiding. Ook krijgen we elk kwartaal gegevens over de kwaliteit van het water.”

Deskundig en duidelijk

Bij Döhler Holland zijn ze te spreken over de diensten en producten van Brabant Water. Zo ook als het gaat om die van Hydroscope, dochter van Brabant Water. Het bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoudt waterinstallaties en doet dat voor allerlei typen water. Beerens: “Onze samenwerking met Hydroscope staat in het teken van kwaliteitsmanagement. En ook dat gebeurt op een manier zoals ik Brabant Water ook zou omschrijven: als een deskundige partner met duidelijk advies.”

Meer informatie over BRABANT WATER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!