Brabantse co-creatie in beeld en beleving

  • Zakelijke dienstverlening

Creativiteit is geen doel, het is een middel. Door creativiteit toe te passen zorg je voor een opvallend karakter, mits op de juiste manier toegepast verandert dit in iets succesvols. Zeker wanneer je dit matcht met passie, ambitie en plezier. Het Brabantse videoproductiebedrijf GIG creative film production bewijst dat inmiddels al tien jaar. Ooit begonnen op een studentenkamertje van twintig vierkante meter, nu uitgegroeid tot professioneel team van tien specialisten, een kantoor met eigen film- en geluidstudio en flinke opdrachtgevers in portefeuille.

Brabantse co-creatie in beeld en beleving

Eigenaar Maarten Verhey is trots op z’n Brabantse roots, én op zijn jubilerende bedrijf, dat die gemoedelijkheid in het DNA heeft zitten. “De deur staat hier altijd open, we vinden het ook heel belangrijk om met een opdrachtgever een gezellig gesprek te kunnen hebben. Met een biertje of een bakkie in een open gesprek. Dat zit in ons karakter. Creativiteit en kwaliteit staan bij ons voorop, maar wel met een nuchtere aanpak en Bourgondisch tintje”

Samen optrekken

GIG creative film production richt zich op drie doelgroepen: reclamebureaus, merken en bedrijven. Het team heeft alle creativiteit en kennis in huis om producties zelfstandig te maken, maar werkt het liefst samen. Juist met kennis die een klant al heeft kom je veel verder, is de gedachte. Leren en inspireren staan centraal bij het laagdrempelige bedrijf. ‘U vraagt en wij draaien,’ is niet de aanpak waar dit team voor kiest. “We pakken het liefst alles samen op, van eerste idee tot het eindresultaat. Dit komt voort uit het feit dat een klant heel veel branche- en doelgroep kennis heeft die we kunnen toepassen in onze expertise. Of dat nou een complexe film vol emotie is of een duidelijke veiligheidsinstructie. Het gaat erom dat de juiste boodschap overkomt én blijft hangen.” Het motto hier is niet voor niets ‘Creating Together’.

Cameraman bij tent

Mooie reis

Het team van GIG is de hele wereld al over gevlogen. "Vanuit passie zijn we begonnen en hebben we ons de kneepjes van het vak eigen gemaakt. Daar hoort een bepaalde mentaliteit bij en die heeft het bedrijf veel gebracht. Zo zijn we begonnen als jonge honden die leuk met een camera en computer overweg konden, waardoor we van onze hobby ons beroep konden maken. Dat maakt het werk zo leuk. Met die insteek hebben we met bekende DJ's heel de wereld gezien en werken we inmiddels voor hele gave merken, bureaus en bedrijven. Nu zijn we niet alleen filmmakers, maar ook experts in het complete videotraject, van strategie, tot productie en inzet." Dat is in een notendop wat gebeurde in die tien jaar. En de groei zet door. “Dat is ook wat we willen”, vertelt Verhey. “De ambitie is zéker om te groeien, maar alleen op een wijze waarbij we het óók leuk blijven vinden. Groei zit hem dan niet alleen in personeel, maar in kwaliteit, creativiteit én service level. Elke dag opnieuw willen we tot het uiterste gaan om het beste voor onze klanten te regelen. Door de lat steeds hoger te leggen en onszelf uit te dagen willen we hét videoproductie bedrijf van Brabant worden.”

Trots op dit team

Hoe groot het succes ook is, arrogant mag het zeker nooit worden, benadrukt de ondernemer. “We willen door passie voor het vak gedreven worden. Nooit pusherig, op gemoedelijke wijze kun je net zo goed gedreven zijn en mooie dingen maken. De uitdaging blijft, ieder keer opnieuw, iets unieks en moois maken. Dat verveelt nooit," verzekert Verhey. Hij is blij met z’n team, dat echt iedere klus aankan. Het grote geheim daarachter? “Gelukkig worden van wat je doet en daar succes mee behalen.” Dat straalt de GIG crew uit en daar voelen opdrachtgevers zich zelf ook goed bij. “Passie delen en samen creëren”, noemt Maarten het. Co-creatie dus, waarbij de klik meer is dan zakelijke transactie. Zo kom je tot resultaten die het verschil maken.

Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven

Meer informatie over GIG CREATIVE FILM PRODUCTION:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!