home » interviews » Bouw »

C.A. Scherpenisse & Zn. B.V., al 60 jaar een begrip in de aanneming

  • Bouw

Aannemingsbedrijf C.A. Scherpenisse & Zn. B.V. viert zijn 60e verjaardag. Een mijlpaal in de geschiedenis van de toonaangevende uitvoerder. RegioinBedrijf sprak met Chiel Scherpenisse over de historie, de successen en zijn eigen rol in het bedrijf.

C.A. Scherpenisse & Zn. B.V., al 60 jaar een begrip in de aanneming

Grond-, straat- en rioleringswerk

C.A. Scherpenisse & Zn. B.V. is een aannemingsbedrijf in Bergen op Zoom dat gespecialiseerd is in grond-, straat- en rioleringswerk. Scherpenisse werkt veel voor overheden, semioverheden, bedrijfsleven en particulieren in de regio. Die strekt zich uit van Zeeland tot West-Brabant. Het aannemingsbedrijf is al sinds 1954 een begrip in de regio. Eerst voornamelijk voor bestratingwerkzaamheden en later als uitgebreide uitvoerder van bestratings-, grond- en rioleringswerken.

Familiebedrijf

Bij afwezigheid van zijn vader past zoon Chiel op het familiebedrijf. En dat gaat de jonge ondernemer goed af, want ondanks zijn leeftijd (22) is hij alles behalve ‘groen’. Chiel Scherpenisse kwam al vanaf zijn 10e in de loods die destijds werd gebouwd en draait vanaf zijn 17e fulltime mee. Sinds anderhalf jaar draait hij zijn eigen projecten. Het passen op de zaak kost hem naar eigen zeggen weinig moeite: “Ons personeel is erg zelfstandig.”

Snel en flexibel

Het is de kracht van het aannemingsbedrijf; iedereen steekt er zijn handen uit de mouwen. “Wij zijn geen denkers maar doeners.” Scherpenisse werkt hard om zijn opdrachtgevers de beste oplossing te bieden met uiteraard de hoogste kwaliteit. Daarbij hoort volgens Chiel Scherpenisse een vast contactpersoon, “zodat je weet waar je aan toe bent”, maar ook flexibel zijn, snel schakelen en zeker geen ‘nee’ verkopen.

Vakmensen met jarenlange ervaring

De flexibele en doelgerichte manier van werken, levert het bedrijf warme aanbevelingen op. Daarbij werkt C.A. Scherpenisse & Zn. zo min mogelijk met onderaannemers en voert het het grootste deel van het werk zelf uit. Dat kan doordat Scherpenisse beschikt over hondstrouwe vakmensen met jarenlange ervaring. “Als het moet dan werken we ook op zaterdag en zondag, of  ’s nachts.”

Iedereen gelijk

Kenmerkend aan het familiebedrijf, is dat iedereen gelijk is. Scherpenisse kent geen duidelijke hiërarchie. Vader en zoon staan net zo graag met hun voeten in de klei. Het is bovendien die afwisseling die het werk voor zoon Chiel zo leuk maakt. “De ene keer moet je weer sjouwen en de andere keer zit je in een vergadering.” C.A. Scherpenisse is een nuchter bedrijf. En dat is direct de reden dat het zestigjarig bestaan niet groots gevierd zal worden. “Maar natuurlijk zijn we wel trots.”

Duurzame toekomst

De toekomstplannen van het aannemingsbedrijf zijn ambitieus en doordacht. “We zijn bezig met het ISO 9001-certificaat, maar ook met duurzaamheid. Onze nieuwe shovel is bijvoorbeeld de schoonste die er is. Daarnaast willen we scoren op CO2-prestatieladder en het milieu ontzien.” Met die plannen lijkt het bedrijf een mooie toekomst tegemoet te gaan. “Nog 40 jaar, en dan het Koninklijk Wapen, hopelijk mag ik dat nog meemaken”, besluit Scherpenisse junior.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!