CEO’s van North Sea Port bekroond voor geslaagde fusie

  • Logistiek & Vervoer

Op vrijdag 22 juni 2018 werd de titel voor Havenman- of vrouw van het jaar uitgereikt tijdens de openingsreceptie van de Zeeuwse Havendagen in Vlissingen. De uitslag was verrassend: geen Havenman of - vrouw, maar een Havenduo ging er met de prijs vandoor.

CEO’s van North Sea Port bekroond voor geslaagde fusie

Foto: Jan Lagasse en Daan Schalck

Jan Lagasse en Daan Schalck speelden een belangrijke rol in de fusiegesprekken die hebben geleid tot de totstandkoming van North Sea Port: de grensoverschrijdende haven die Vlissingen en Gent met elkaar verbindt. 

Neuzen in dezelfde richting

Op 8 december 2017 werd de fusieovereenkomst getekend. "Er ging een heel proces aan vooraf", vertelt Daan Schalck, op dat moment CEO van Havenbedrijf Gent. “We hebben er meer dan een jaar heel hard aan gewerkt. De tijd was ons gunstig gezind. De neuzen stonden steeds in dezelfde richting, zowel bij Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent als in het bedrijfsleven. Het kiezen van de naam North Sea Port was niet zo moeilijk. Die moest ambitie uitstralen, wereldwijd herkenbaar zijn en representatief zijn voor zowel Vlaanderen als Nederland. De Noordzee is dé verbindende factor van onze twee landen.”

Steile toekomstambities

Het havengebied van North Sea Port is 60 kilometer lang en loopt van Vlissingen over Terneuzen tot Gent. Er zijn 525 bedrijven actief, waar 98.000 mensen de kost verdienen. In de toekomst kan het nog beter, aldus Jan Lagasse, de voormalige CEO van Zeeland Seaports. “Door de fusie staan we in één klap in de Europese top-10 van zeehavens. We hebben nog 1.000 hectare uit te geven grond liggen. Daarvoor mikken we op investeerders die een hoge toegevoegde waarde en duurzame werkgelegenheid creëren. We gaan voor 100.000 jobs. De baseline van ons logo is ‘Together. Smarter.’. De nadruk ligt op dan ook op innovatie en samenwerking: niet alleen tussen de Nederlandse en Belgische partners, maar tussen alle spelers in het nieuwe havengebied.”

Traditie van 26 jaar

De selectie van de Havenman/vrouw van het Jaar was in handen van een verkiezingscollege onder voorzitterschap van Jan Lonink. De titel wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de uitbouw van de haven. Dit jaar is het al de 26ste keer dat er een Havenman/vrouw van het Jaar gekozen wordt.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!