Credit Alliance commercieel debiteurenbeheer

  • Financieel & Juridisch

Credit Alliance neemt het complete commerciële debiteurenbeheer over van bedrijven. Daarnaast kan er via ons een kredietverzekering worden afgesloten om het risico af te dekken dat een debiteur zijn facturen niet kan betalen.

Credit Alliance commercieel debiteurenbeheer

Wat is de core business van Credit Alliance?

We hebben verder een incasso-afdeling voor het geval dat er wat steviger moet worden opgetreden en we maken het mogelijk om debiteurenportefeuilles gefinancierd te krijgen d.m.v. factoring. In feite kan men bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met debiteuren. Eigenlijk houden we ons bezig met cashflowverbetering en risicobeperking, doordat bedrijven het beheer van hun debiteuren gedeeltelijk of volledig uitbesteden.

Hoe is Credit Alliance ontstaan?

Credit Alliance is ontstaan doordat de branche-organisatie van de grafische sector, het KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen) de behoefte zag bij haar leden om het betalingsgedrag van hun debiteuren te verbeteren. Tevens wilde men gezamenlijk een branchepolis sluiten voor de kredietverzekering, waardoor men collectief korting kon bedingen op de premie.  Dit is mogelijk geworden door een exclusieve samenwerking met Credit Alliance die speciaal voor dit doel in de markt is gezet als een private onderneming. Credit Alliance werkt echter voor alle branches en alle type bedrijven. Op dit moment doen wij het volledige debiteurenbeheer voor een kleine 100 bedrijven. Daarmee zijn wij een serieuze speler op deze specialistische markt.

Wat maakt Credit Alliance uniek?

Ik denk dat dat vooral de persoonlijke en mensgerichte aanpak is. Natuurlijk beschikken wij over de meest gespecialiseerde systemen (o.a. software) om het werk zo effectief en efficiënt mogelijk te doen en om zaken te bewaken. Maar doordat wij veel bellen en weinig aan de computers zelf overlaten (zoals het versturen van herinneringen) komen wij snel in gesprek en maken wij afspraken met debiteuren over de betaling. De debiteurenbeheerders bij ons bepalen het succes. Hun betrokkenheid en ervaring  zijn bepalend. Wij zijn “People in Control”. Daarnaast is er veel ondernemersgeest in onze organisatiecultuur. Wij zijn niet bureaucratisch, lijnen zijn kort en we werken heel erg samen met een klein team.

De grootste concurrentie ondervinden we eigenlijk van banken die hun klanten financieren en dan ook het debiteurenbeheer willen doen. Wij zijn 100% onafhankelijk.

Economische thema's in de regio Noordoost-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek recreatie & toerisme en technology (machinebouw). Is Credit Alliance met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Niet specifiek. We werken eigenlijk in alle sectoren en voor klanten door het hele land.

Wat is uw toekomstvisie op lange termijn?

Wij hebben nog veel groeipotentieel. Sinds de oprichting in 2004 hebben we nog ieder jaar groei laten zien, ook in de jaren van crisis.

Traditioneel zie je veel bedrijven werken met administratieve begrippen als Omzet en Kosten. Maar uiteindelijk gaat het om Cashflow en dat wordt langzaam steeds duidelijker. Kapitaal in een organisatie moet werken, het moet kunnen worden gebruikt om rendement mee te halen en het moet niet onnodig vast zitten in debiteuren of te grote voorraden. 
Goed Credit Management komt steeds meer onder de aandacht van ondernemers en dat je dat prima kunt uitbesteden wordt ook steeds meer bekend.

Ik zie dus nog veel groei, maar die moet beheerst verlopen. Een bepaalde mate van kleinschaligheid zullen we, door de wijze waarop we onze organisatie opbouwen, altijd blijven behouden. Want dat bepaalt sterk mede ons onderscheidend vermogen.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

We zijn eigenlijk altijd erg terughoudend geweest in onze marktbewerking. Daar gaan we nu verandering in brengen. We gaan meer naar buiten treden en vertellen wie we zijn en wat we doen.

We zijn nu vooral aan het experimenteren om uit te vinden wat voor ons het beste werkt. Internet moet daar vooral een veel grotere rol in gaan spelen.

Directeur aan het woord

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Hoe je gezien wordt, wordt door zoveel factoren beïnvloed. Maar ik denk dat ik wel heel gedreven en perfectionistisch ben om echt iets goeds af te leveren; ik heb kwaliteit hoog in het vaandel. Daarnaast vind ik integriteit en betrouwbaarheid erg belangrijk. En je moet een beetje kunnen genieten van het leven, leuke dingen doen met je gezin en vrienden en delen. Dat geeft je energie.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

Ik ben wel van het gecontroleerd delegeren. Mensen moet zo goed mogelijk uitgerust worden om hun werk uit te kunnen voeren. Maar daar hoort ook bij dat medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor hun werk en die verantwoordelijkheid ook zichtbaar nemen. Als ik dat zie, dan geef ik veel vrijheid. Want je medewerkers willen niet in een keurslijf zitten en beperkt worden; dan raakt iedereen gedemotiveerd.

Wat voor auto rijdt u?

Ik rijdt op dit moment een Audi A4.

Wat is uw grootste passie in het leven en waarom?

Ik heb 2 fantastische zonen. Het allerbelangrijkste vind ik dat het goed met hen gaat. Ik denk dat de kids mijn echte passie is. Daarnaast heb ik veel met koken en natuurlijk lekker eten met vrienden. Op zondag doe ik volgens mijn vrouw en kinderen aan bejaardenhockey en af en toe ga ik golfen. Maar dat zijn meer hobby’s.

Wat is uw lijfspreuk?

Een echte lijfspreuk heb ik niet maar dit vind ik wel een goede:
De persoon die zegt dat iets niet kan, moet de persoon niet onderbreken die het aan het doen is.

Directeur Credit Alliance

Meer informatie over CREDIT ALLIANCE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!