home » interviews » Bouw »

Croon: onze systemen worden intelligenter, onze lijnen korter

  • Bouw

Croon en HVL werkten al langer samen. Maar nu beide techniekbedrijven sinds begin dit jaar samen opereren onder de vlag van Croon, maakt dat de vestiging in Eindhoven alleen maar sterker.

Croon: onze systemen worden intelligenter, onze lijnen korter

Regiomanager Thijs Boonen ziet de voordelen er in elk geval wel van in. “We versterken elkaar volop.”

Een landelijke speler, nauw verbonden met de regio Zuidoost-Brabant. Zie daar het unieke karakter van vestiging Eindhoven van elektrotechnisch dienstverlener Croon. Het biedt het bedrijf een ideale positie, al beseft regiomanager Thijs Boonen maar al te goed hoe moeilijk het is om dat evenwicht goed te bewaren. “We moeten groot zijn waar we groot  willen zijn. Maar ook klein waar we klein willen zijn.”

Samen verder als Croon

Toch lijkt het niet meer dan een kwestie van tijd voordat het evenwicht alledaags wordt. Het is immers nog maar een jaar geleden dat de ondernemingen van TBI Holdings, installateur HVL en Croon samen verder gingen onder de vlag van Croon.  De samensmelting was vooral voor de medewerkers van HVL even wennen, al was de verandering nu ook weer niet zó groot, vertelt Boonen. “De hartelijkheid was er al bij beide bedrijven.”

Markt beter bedienen

Bovendien ziet Boonen – voorheen regiomanager bij HVL – nu al de meerwaarde van de integratie. “We kunnen de markt nóg beter bedienen. Croon was naast sterk in de infrastructuur ook al sterk in marine en offshore. En net als Croon was HVL al specialist in industrie en utiliteit. Al die sectoren krijgen nu vanuit onze vestiging in Eindhoven meer waarde. Niet alleen als het gaat om kennis, maar ook op gebieden als schaalvergroting en inkoop. We versterken elkaar volop en weten elkaars capaciteiten goed te gebruiken.”

Mooie projecten

De Croon vestiging in Eindhoven richt zich op het gebied tussen Nijmegen, Eindhoven en Maastricht. Dat leverde de afgelopen tijd al tal van mooie projecten op, vertelt Boonen. “We zijn nauw betrokken bij de nieuwbouw en renovatie van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen. Ook loopt er een soortgelijk project bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, naast onze installatiewerkzaamheden bij de renovatie van het hoofdkantoor van DSM in Sittard en het nieuwe ict-besturingssysteem voor de rioolwaterzuiveringen van Waterschap AA en Maas.”

Expertise breed inzetbaar

De zorg, het bedrijfsleven: het toont aan hoe breed de expertise van Croon inzetbaar is. Zeker nu de ketenintegratie dankzij de samensmelting tussen Croon en HVL z’n vruchten afwerpt. Boonen: “We hebben technisch en financieel meer te bieden. En hebben bovendien alle diensten in huis, vanaf ontwerp tot aan oplevering en onderhoud. Croon is een solide installateur en een goede partner voor elk bedrijf. Dat kunnen we vanaf nu nóg beter laten zien.”    

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!