home » interviews » Bouw »

Croonwolter&dros: ruim 280 jaar ervaring

  • Bouw

Het ene bedrijf (Croon) is gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering; het andere bedrijf (Wolter & Dros) weet alles van werktuigbouw en meet- en regeltechniek. Sinds kort gaan de twee bedrijven samen door het leven onder de noemer Croonwolter&dros.

Croonwolter&dros: ruim 280 jaar ervaring

Foto: Patric Vranckx (links) & Thijs van der Veen (rechts)

Croonwolter&dros; per 1 januari 2017 is het nieuwe bedrijf ook officieel een feit. De fusie levert de nieuwe ondernemingen nú al voordeel op. Qua leeftijd ontlopen de twee ondernemingen elkaar nauwelijks: het voormalige Wolter & Dros is met 141 jaar net één jaar ouder dan fusiepartner Croon. Inmiddels zijn beide ‘oudjes’ samengegaan, op weg naar een nieuwe, gezamenlijke toekomst.

Integrale oplossingen

Beide bedrijven kennen een heel andere historie, schetst Thijs van der Veen, regiomanager Industrie. “Zowel Croon als Wolter&Dros groeide uit tot een toonaangevende onderneming binnen zijn branche. Maar waar we allebei in toenemende mate tegenaan liepen, was het feit dat klanten steeds vaker vragen om integrale oplossingen. Ze willen – terecht – ontzorgd worden op zowel elektrotechnisch als werktuigbouwkundig gebied en niet hoeven aankloppen bij meerdere partijen. Aan die wens kunnen wij nu tegemoetkomen: Het totaalbedrijf Croonwolter&dros bestrijkt het hele spectrum van elektrotechniek, werktuigbouw, automatisering en informatisering. Daarbij richten we ons op vier markten: industrie, infra, marine & offshore, en utiliteit.”

Eén aanspreekpunt

De samenvoeging van de twee bedrijven werpt zijn vruchten, schetst regiomanager Utiliteit Patric Vranckx. “Voor de klant is het namelijk veel prettiger om voor de diverse disciplines één aanspreekpunt te hebben. Dit bevordert de onderlinge relatie”.

Dicht bij de klant

Het Regiohoofdkantoor Zuid-Oost bevindt zich in Eindhoven, met een volwaardige nevenvestiging in Maastricht en steunpunten in Den Bosch en Nijmegen. “Zo dicht mogelijk bij de klant”, vertelt Vranckx. “Zeker in deze tijd is dat geen overbodige luxe. De sectoren die wij bedienen zijn namelijk enorm in beweging. Zo zoeken bedrijven en organisaties nog altijd volop naar manieren om hun productieprocessen te verbeteren of hun energieverbruik structureel te verlagen. Vanuit onze veelzijdige expertise kunnen wij klanten daar gericht over adviseren.”

Predicatieve maintenance

Ook op het gebied van IT en technologie gaan de ontwikkelingen enorm snel, vult Van der Veen aan. “Denk maar aan alle ontwikkelingen rond big data en het internet of things; juist die combinatie van steeds meer meetgegevens én onderling verbonden machines, zorgt voor enorm veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld op het gebied van predicatieve maintenance: dankzij de techniek wordt het steeds beter mogelijk om te voorspellen wanneer een bepaalde component het gaat begeven. De manier waarop bedrijven het onderhoud vormgeven, verandert hierdoor momenteel snel. Wij denken met bedrijven mee over hoe ze hun onderhoudsprogramma zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten volgens de laatste stand van de techniek.”

Slimme technologie

Het motto van het fusiebedrijf luidt niet voor niets ‘intelligentie door technologie’, stelt Vranckx. “Juist door onze gecombineerde kennis en jarenlange ervaring – bij elkaar opgeteld meer dan 280 jaar – kunnen we klanten nu volledig ontzorgen met integrale, effectieve oplossingen. En dáár was het uiteindelijk om te doen.” 

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!