‘De conferentiehotels vormen een collectie van unieke plekken’

  • Toerisme & Recreatie

Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel ZIN en De Spreeuwelse Heide zijn drie conferentiehotels met een eigen sfeer. Nu ze de handen hebben ineengeslagen, weten de hotels de markt nóg beter te bedienen.

‘De conferentiehotels vormen een collectie van unieke plekken’

Unieke krachtenbundeling

Het mag met recht een unieke krachtenbundeling genoemd worden, de samenwerking van drie bijzondere en inspirerende conferentiehotels. Sinds 2012 hebben Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel ZIN en De Spreeuwelse Heide de handen ineengeslagen. Allen bevinden ze zich op prachtige, rustige locaties midden in de natuur, en iedere locatie heeft zijn eigen karakter en sfeer.

Sociaal maatschappelijke gedachte

De conferentiehotels vallen samen onder de paraplu van Joannes Hospitality. Binnen die organisatie staat de sociaal maatschappelijke gedachte centraal. Opbrengsten uit exploitatie komen ten goede aan de Joannes Bosco stichting, die zich inzet voor de ontwikkeling naar zelfredzaamheid van Brabantse jongeren.

Balans tussen werk en rust

Ook op de drie locaties zelf wordt de sociaal maatschappelijke gedachte uitgedragen. “We proberen de footprint te minimaliseren en bij kloosterhotel ZIN werken we met het ZIN-team - dat zijn collega’s met een beperking – we kiezen veel lokale leveranciers en er is ruimte voor sociale ontwikkeling”, aldus communicatie en PR-manager Kim Geurts.

Passend aanbod

Doordat iedere locatie zich op een eigen doelgroep richt, heeft Joannes Hospitality een uitgebreid en passend aanbod. Zo kun je bij Landgoed Huize Bergen terecht voor zakelijke vergaderingen, maar ook voor bruiloften en partijen. Bij De Spreeuwelse Heide ontvangt men naast zakelijke gasten ook regelmatig vakantiegroepen en bij kloosterhotel ZIN kun je terecht voor het vinden van balans tussen werk en prive.

Verschillende sferen

“Het moet blijven kloppen”, vervolgt Geurts. “Zo zullen we niet zo snel standaard trouwfeesten in het klooster plaats laten vinden. Het is een collectie van unieke plekken en dat moet over vijf jaar nog steeds zo zijn”. “De conferentiehotels hebben ieder hun eigen sfeer, maar die moet je ervaren.”

Eindeloze mogelijkheden

De drie locaties worden vooral geroemd om hun persoonlijke aanpak,  aandacht en om de Brabantse gastvrijheid. En de mogelijkheden zijn talloos: actieve breaks, trainingen, workshops, conferenties, vergaderingen, summercourses en retraites. Maar ook weekendjes weg en bruiloften en partijen behoren tot de mogelijkheden. En alle locaties bieden ruimte tot (meerdaagse) overnachtingen. “Om mensen op weg te helpen, adviseren wij graag wat de ideale locatie voor de geplande bijeenkomst is.”

Green Key

In de toekomst willen de conferentiehotels het maatschappelijk verantwoord ondernemen nog beter uitdragen. “We willen duurzaam ondernemen. Dit doen we door voor alle drie de locaties de Green Key Goud te behouden en hierin verder te investeren.” De Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. En goud is het hoogst haalbare certificaat. We willen samen met al onze relaties een duurzame samenwerking opbouwen zodat er voor iedereen de ruimte ontstaat om te blijven groeien. Het tekent de ambitie van Joannes Hospitality.

In de uitgebreide bedrijfsprofielen is meer informatie te vinden over Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel ZIN en De Spreeuwelse Heide
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!