De kunst van gericht opleiden in logistiek en vervoer

  • Onderwijs & Training

De logistiek en transportwereld zijn sectoren waar eisen aan vakkennis en veiligheid steeds wijzigen en vooral strenger worden. TA Nederland is een gespecialiseerde aanbieder van opleidingen die hierop heel flexibel en ook nog eens voor concurrerende tarieven weet in te spelen.

De kunst van gericht opleiden in logistiek en vervoer

Accountmanager Harrie Strijbosch heeft duidelijk plezier in zijn werk en is merkbaar trots op zijn Tilburgse bedrijf. “We onderscheiden ons graag, met betaalbaar maatwerk en altijd op de kortst mogelijke termijn. Omdat we eigen instructeurs in dienst hebben en niet met ingehuurde freelancers werken, kan dat ook.” Hij vertelt hoe logistieke opdrachtgevers vaak via uitzendbureaus mensen in willen huren, die dan bij TA Nederland al de volgende dag terecht kunnen voor het behalen van de juiste papieren.

Maatwerk

De Arbowet stelt hoge eisen aan veiligheid. Dat deel van het vakgebied komt dus veelvuldig voor in de cursusoverzichten van TA Nederland. Net als de basiskwalificatie code 95, een verplichting voor beroepschauffeurs sinds 2009. Harrie: “Europese wetgeving stelt tevens herhalingscursussen verplicht. Onze uitdaging is om die interessant te houden voor chauffeurs. Dat kan hier in Tilburg maar net zo goed incompany of elders op locatie. We hebben immers grote klanten met meerdere vestigingen in Nederland.”

Dat praktijkgericht inspelen op wensen van opdrachtgevers hier normaal is, blijkt tevens uit het feit dat opleidingen, workshops en cursussen desgewenst ’s avonds of op zaterdagen worden verzorgd. “Ook BHV en VCA natuurlijk. Bovendien gaan geplande scholingen altijd door”, belooft Harrie. “Zelfs als er weinig deelnemers zijn.”

Personenvervoer

TA Nederland richt zich tevens op chauffeurs die actief zijn in het personenvervoer. En niet alleen met bussen, meldt de accountmanager. “We zijn taxiloket voor de gemeente Tilburg. Alle chauffeurs moeten hier beschikken over het Taxi Keurmerk Certificaat, willen ze in de opstapmarkt mogen werken. Wij verzorgen de workshops en toetsingen en gaan waarschijnlijk ook de opfrisdagen op ons nemen, al moet de gemeente nog wel beslissen hoe dat laatste exact vorm dient te krijgen.”

Betrokken

Opleiden doen ze hier indien gewenst vanaf de basis, dus ook als iemand blanco wil beginnen. “Dat is best een investering”, geeft Harrie grif toe. “Precies daarom is het zo belangrijk dat het goed gebeurt. Gelukkig zijn er een aantal regelingen die tegemoetkomen in de kosten. We geven onze relaties er graag advies over. Dat hoort net zo goed bij onze service.”

TA Nederland wil midden in de samenleving staan. “We hebben immers klanten variërend van particulieren tot multinationals. En natuurlijk veel contacten in onze eigen regio”, meldt Strijbosch. Het belang van samenwerken én netwerken wordt dan ook onderstreept. “Dat doen we bijvoorbeeld door ROC leerlingen op te leiden en met deelname aan de Dag van de Logistiek. We laten tijdens Toekomstig Techniek Talent leerlingen kennis maken met een heftruck besturen en sponsoren onder meer de voedselbank en Motorcycle Support Nederland, met trainingen tegen gereduceerde tarieven. Ook bieden we trainingen en cursussen aan voor het UWV en verschillende gemeentes in de regio en we helpen opdrachtgevers met het opzetten van een complete BHV organisatie of het opstellen van een RI&E. We bieden bijvoorbeeld ook de training Preventiemedewerker aan. En via onder meer RegioinBedrijf houden we graag contact met breed vertakte netwerken. We laten met alle plezier zien waar we voor staan.”

Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven

Meer informatie over TA NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!