De spreeuwelse Heide heet voortaan EIGENTIJDSERF!

  • Zakelijke dienstverlening

Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide faciliteert congressen, vergaderingen, cursussen of teambuilding in een sprankelende, natuurlijke omgeving. Dit doen ze met de welbekende Brabantse gastvrijheid.

De spreeuwelse Heide heet voortaan EIGENTIJDSERF!

Wat is de core business van Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide?

De core business van Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide in Westelbeers is het faciliteren van bijzondere bijeenkomsten, het verhuren van ruimtes en het verzorgen van gastvrije service aan al onze gasten. Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide en in Vught Landgoed Huize Bergen en kloosterhotel ZIN werken sinds 2012 samen en hebben alle drie een uniek concept. Met een breed aanbod kunnen we aan de verschillende behoefte van onze gasten voldoen. Of u nu opzoek bent naar comfort, inspiratie of verdieping wij verzorgen het met een juiste hoeveelheid kwaliteit en gastvrijheid.

Hoe is Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide ontstaan?

De Spreeuwelse Heide is in 1932 gebouwd door de Rijksoverheid voor de Diensten Uitvoerende Werkzaamheden (D.U.W.) in verband met de grote werkloosheid in de jaren 30. Werklozen uit alle delen van het land werden hier ondergebracht in houten barakken waarvan er nu nog twee op het terrein staan.

Na de oorlog zijn op De Spreeuwelse Heide veel kinderen uit het noorden gehuisvest (het vierde prinsenkind) voor herstel van hun gezondheid. In 1959 is De Spreeuwelse Heide, inmiddels eigendom van Gemeente Middelbeers, verhuurd aan de Joannes Bosco Stichting en werd het gebruikt ten behoeve van haar statutaire doelstelling: Opleiding en Vorming van Jongeren.

In 1971 wordt De Spreeuwelse Heide verkocht aan de Joannes Bosco Stichting. In de jaren 1983 t/m 1987 zijn er vleugels met hotelkamers, voorzien van douche en toilet en de benodigde conferentieruimtes toegevoegd. Sindsdien kent De Spreeuwelse Heide haar huidige vorm als conferentiehotel. De opbrengsten komen nog steeds ten goede aan ideële doelen via de Joannes Bosco Stichting.

Wat maakt Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide uniek?

Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide faciliteert bijeenkomsten met de welbekende Brabantse gastvrijheid. Door de natuurlijke omgeving, die bestaat uit uitgestrekte bossen en heide, vindt u hier altijd rust. Wordt in de ochtend gewekt door de huishaan en geniet van de Bourgondische maaltijden uit eigen keuken . Voor een unieke ervaring kunt u zich terugtrekken in een van de boomhutten in het bos of inspirerend samenkomen in de Tuintent aan de waterkant. Wij zorgen met kunde en hart voor ons vak voor een bijeenkomst die u bij blijft. Een waardevolle herinnering aan een doeltreffend samenkomen in het Brabantse groene hart.

Ook de aansluiting met de concepten van Landgoed Huize Bergen en kloosterhotel ZIN vormt een aanvulling op de unieke kracht van deze locatie.

Economische thema's in de regio Noordoost-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek, recreatie & toerisme en technology (machinebouw).

Is Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

De conferentiehotels zijn verbonden met alle thema’s, omdat het klantenbestand breed is komen we het hele jaar door in contact met een divers aantal branches. In het bijzonder zijn Landgoed Huize Bergen, kloosterhotel ZIN en Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide verbonden met food.

Chef-kok Fons, van Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide, bereidt zijn Bourgondische maaltijden met ingrediënten van lokale leveranciers uit de omgeving van Westelbeers. Bij kloosterhotel ZIN wordt al sinds de oprichting 100% biologisch gekookt.

Chef-kok Lisette Bossert en haar team bereiden dagelijks met liefde verrassende, smakelijke maaltijden: vlees- en visgerechten worden afgewisseld met vegetarische menu's.

Ook chef-kok Marcel, van Landgoed Huize Bergen, is de laatste maanden druk bezig met innovatie in de keuken. Er worden nieuwe gerechten ontwikkeld en er wordt steeds vaker gekozen voor producten uit de streek. Dit is een onderdeel van het MVO-beleid en is ook een belofte aan de gast om bijeenkomsten (en dus ook eetmomenten) te organiseren die beklijven.

Wat is uw toekomstvisie op lange termijn?

De unieke kracht van elk hotel nog verder uitbouwen. We willen in de toekomst onze klanten iets unieks blijven bieden; een beleving die bij blijft. We willen bovenal mogelijkheden scheppen om voor alle bijeenkomsten een perfect passende locatie te kunnen aanbieden. Elke bijeenkomst is uniek en vraagt om een andere omgeving; hier willen wij op in spelen door 3 sterke concepten neer te zetten. We laten de klant graag zelf uitkiezen waar hij elke keer behoefte aan heeft; rust, diepgang of juist een energieke omgeving?

Directeur aan het woord

Klaas van Leengoed, gastheer/algemeen directeur van Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide, Landgoed Huize Bergen en kloosterhotel ZIN.

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Als een bouwer, waarbij alles moet kloppen, het concept moet kloppen vanuit de oorsprong van de locatie. Net als het bedrijf, gezond en gastvrij.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

Binnen mijn kennis en kunde pas ik deze aan de situatie aan. Het gaat niet om de stijl waarop, maar meer om wat nodig is om het doel te behalen.

Wat voor auto rijdt u?

Opel Ampera “het nieuwe rijden”

Wat is uw ambitie?

Met de drie conferentiehotels het voorbeeld zijn voor collega ondernemers, laten zien dat commercieel en ideëel goed samen gaan.

Wat is uw grootste passie in het leven en waarom?

Zeilen; 100% inspannend ontspannend bezig zijn. Jij geeft richting en de natuur is de baas.

Wat is uw lijfspreuk?

“Denkt aleer gij doende zijt, en zijt gij doende denk dan nog” Guido Gezelle

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Als ondernemer kun je nu echt ondernemen. Het wordt nooit meer zoals het was en jij bepaalt de toekomst.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!