“De waarde van metaalrecycling”

  • Industrie

Marco Sinke van Groenleer Metaalrecycling in Zierikzee ziet mogelijkheden voor elk stukje metaal en oud ijzer. ‘Nee’ verkoopt hij zelden.

“De waarde van metaalrecycling”

Zelf verantwoordelijk

Marco Sinke nam Groenleer Metaalrecycling in juli 2013 over. Bewust stapte hij niet in het bedrijf dat zijn vader heeft opgebouwd, de Sinke Groep. Twee broers van hem deden dat wel. Met de Sinke Groep in Kruiningen werkt hij wel intensief samen, zodat hij een compleet pakket kan aanbieden voor het recyclen van metaal en afval. Groenleer Metaalrecycling werkt voornamelijk voor bedrijven, zoals staalconstructiebedrijven, corporaties en autosloperijen.

Marco Sinke: “Ik ben graag verantwoordelijk voor mijn eigen beslissingen. Dat is de vrijheid van zelfstandig ondernemer zijn: je bent zelf verantwoordelijk voor de deals die je sluit. Ik hoef aan niemand wat te vragen en slechts verantwoording af te leggen aan de bank die mij in 2013 financieel ondersteunde bij mijn ondernemersplannen. Met drie broers in dezelfde zaak trok mij minder.”

Bijzondere metalen vondsten

Op het moment van overname had Marco al ervaring in de metaalrecycling. “Recyclen is denken aan de toekomst. Ik zie voor elk stukje metaal of oud ijzer altijd mogelijkheden. We sorteren eerst uit wat binnenkomt en maken het schoon. Vervolgens bepalen we hoe het tweede leven van het afval eruit ziet, zoals het doorsluizen naar gieterijen en smelterijen.”

Niet alles verdwijnt bij Groenleer in de shredder voor hergebruik. In de afgelopen twee jaar verzamelde Marco Sinke een hele serie spullen. “Voor deze bijzondere vondsten hebben we een aparte wand ingericht. Achter een kanon uit 1936, een oude metalen kassa of een antieke naaimachine zitten verhalen. Dat is bijzonder om te bewaren. Die diversiteit van dingen én mensen die je tegenkomt, maakt dit werk extra boeiend.”

Recent vulde Marco de verzamelwand aan met de hulpmotor van de drijvende zand zuigerboot die onlangs omsloeg op de Oosterschelde. “De hulpmotor werd op 23 meter diepte gevonden. Hij functioneert nog als de beste. Ik zou hem zo kunnen verkopen. Dat doe ik niet. Dit is van andere waarde.”

Ferro en non-ferro metalen

Met de bedrijven en particulieren die aan Groenleer Metaalrecycling ferro en non-ferro metalen aanbieden, maakt Marco Sinke altijd snel concrete afspraken. “En die kom ik na. Daar ligt mijn kracht. Voor mij vanzelfsprekend, maar in deze branche schijnbaar best bijzonder.”

Met deze aanpak en mentaliteit heeft Groenleer in korte tijd naam gemaakt in Zeeland. Van daaruit spreidt hij de vleugels uit naar Zuidwest-Nederland. “Samen met de Sinke Groep kan ik alle vragen op het gebied van metaalrecycling en afvalinzameling aan. Ik zie altijd mogelijkheden.”

Contact met Groenleer Metaalrecycling

Weten of Marco Sinke ook iets in uw aanbod van metaal en/of afval ziet? Neem contact op met Groenleer Metaalrecycling.

Auteur: Hennie van de Kar

Meer informatie over GROENLEER METAALRECYCLING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!