Detacheringsbureau Cosver start Costa Verspaning

  • Industrie

Na zich 8 jaar volledig gericht te hebben op Cosver B.V. hebben João en Diny Da Costa hun vizier uitgebreid naar de verspaningstechniek. Het eigenaarsechtpaar opende in november 2015 de deuren van hun inmiddels volledig opgestarte Costa Verspaning.

Detacheringsbureau Cosver start Costa Verspaning

In Serooskerke is het een gemoedelijke bedoening. Er wordt natuurlijk hard gewerkt maar in dit familiebedrijf is ook zeker oog voor elkaar en de klant. “Een persoonlijke band is heel belangrijk voor ons, ook in zakelijke relaties”. In november tijdens de feestelijke opening van Costa Verspaning werd direct duidelijk dat binding met relaties geen stukje is van de bedrijfsvoering maar een ‘way of life’. Kom erbij, eet mee! Een ‘familie’bedrijf in de overtreffende trap.

Costa Verspaning ontsproot vorig jaar vanuit het detacheringsbureau Cosver B.V., dat in 2007 startte op een zolderkamertje. Als snel groeide het bedrijf groter en verhuisde eind 2013 naar een klein kantoorpand in Middelburg. Ook neef Dominique Rau en dochter Marisa da Costa versterken inmiddels de organisatie met hun passie en expertise.

In de zomer van 2015 ontstond het idee om een metaalbewerkingsbedrijf te beginnen. João heeft altijd graag een metaalbewerkingsbedrijf willen beginnen, maar in combinatie met de drukke dagen bij Cosver B.V. durfde João en Diny da Costa dit niet aan. Mede doordat dochter Marisa sinds de zomer van 2015 bij het bedrijf is gekomen en João en Diny in gesprek raakten met goede vriend Peter Paardekooper, is het idee ontstaan om een metaalbewerkingsbedrijf te beginnen. Peter Paardekooper heeft altijd in deze branche gewerkt. Zo ontstond Costa Verspaning. Voor João, machinaal verspaner van origine, een idee naar zijn hart.

Costa Verspaning

Costa Verspaning fabriceert en bewerkt kleine tot middelgrote (machine) onderdelen. Door een gespecialiseerd team van gemotiveerde vakmensen en de juiste machines kunnen opdrachten in hoog tempo verwerkt worden.  Het motto is ook niet voor niks: ‘’Verspaningstechniek tot kunst verheven!’’

Erkend leerbedrijf

Costa Verspaning is een erkend leerbedrijf, stageplaatsen op het bedrijfskantoor of in de werkplaats behoren zeker tot de mogelijkheden. Handige bijkomstigheid is dat stagiairs ook bekend raken met zusterbedrijf Cosver B.V., het detacheringsbureau. Dit biedt zeker mogelijkheden voor de toekomst.

En deze toekomst ziet het team van Costa Verspaning & Cosver BV rooskleurig in; “Over 5 tot 10 jaar hopen we weer een stapje groter te kunnen, meer mensen en een groter machinepark zodat we nog meer klanten van onze vakkundige dienstverlening gebruik kunnen laten maken”.

Meer informatie over COSTA VERSPANING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!