Diervoederindustrie als focus voor KSE

  • Technologie

KSE Process Technology is bekend vanwege haar uiterst nauwkeurige doseer- en weegsystemen. Ook levert KSE automatiseringsoplossingen en aanverwante diensten voor met name diervoederproducenten. Het succes van deze Brabantse onderneming is gebaseerd op Kennis, Service en Expertise.

Diervoederindustrie als focus voor KSE

Procesautomatisering van poeders

“In de voedingsindustrie worden grondstoffen veelal via poeders toegevoegd”, weet KSE-oprichter Adriaan Smulders. Zijn bedrijf ontwerpt en bouwt machines waarmee processen in de poedertechnologie volledig geautomatiseerd worden. “Wij verzorgen complete automatisering van de fabriek. Denk aan doseren en wegen, maar ook planning en track & trace. De input van grondstoffen gebeurt van inname tot afgifte.”

Nauwkeurig en snel

De nauwkeurige doseer- en weegsystemen van ALFRA (het kwaliteitsmerk dat KSE voert) worden met name gebruikt door diervoederproducenten. In Nederland, Europa, maar ook ver daarbuiten. Naast poeders zorgen deze systemen voor de juiste distributie van korrels.

Doseerschuif

Grootste voordeel aan de ALFRA-doseer- en weegsystemen is dat ze zowel nauwkeurig als snel zijn. “Meestal gaat het één ten koste van het ander. Bij onze machines niet. Ze wegen nauwkeurig en snel van duizenden kilo’s tot op de gram. Ze stellen klanten in staat om kostenefficiënt te produceren. Vaak gaat het wel om meerdere tonnen per uur.” Een mooi voorbeeld is de doseerschuif. Dit is het hart van de machines en zorgt voor snellere, nauwkeurigere én hygiënischere doseringen. “Er vindt weinig tot geen contaminatie plaats.”

Kennis, service en expertise

KSE Process Technology werd ruim 40 jaar geleden opgericht. Destijds als elektrotechnische organisatie waar service een groot goed was. Hoewel KSE inmiddels flink is gegroeid, staat ook vandaag de dag service nog centraal binnen het bedrijf. Zowel figuurlijk als letterlijk. KSE wordt ook wel aangeduid als Kennis, Service en Expertise. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren enorm veel kennis van de procesindustrie opgedaan. Daarnaast biedt KSE een uitstekende wereldwijde service - 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Automatiseringssoftware

De proceskennis van de diervoederindustrie wordt bij KSE aangewend om state-of-the-art automatiseringsoplossingen te ontwikkelen. Dit gebeurt onder de vlag van het merk PROMAS. PROMAS automatiseringssoftware is geschikt voor de gehele bedrijfsvoering. KSE levert programma’s voor productie, inname en afgifte, planning en onderhoud, maar ook voor rapportage, track & trace en databeheer. “PROMAS ST gaat bovendien net zo lang mee als machines, lijnen en zelfs complete fabrieken.”

Proceskennis exporteren

Het vermarkten van deze proceskennis gaat KSE steeds beter af. “Kennis exporteren is een doel geworden. Mijn zoon Erik, die sinds 1997 in het bedrijf zit, heeft dat goed op gang kunnen brengen. Onze export is gestegen van 1 naar 80%.” Smulders’ zoons Erik en Rene zijn veel op reis. Grote bedrijven willen toch graag de personen achter het bedrijf zien. Samen zorgen ze voor een internationale omzetvergroting.” Maar ook de samenwerking met internationale partners draagt daar fors aan bij. KSE kan bogen op een sterk internationaal netwerk.

Diervoedertechnologie

Over de toekomst is Adriaan Smulders resoluut: “We hadden teveel uitdagingen. We hebben de rest even bevroren en hebben ons nu gespecialiseerd. Dit doen we door ons internationaal te concentreren op de diervoederindustrie. We willen in vijf jaar groeien van 20 miljoen naar 50 miljoen omzet.”

Meer informatie over KSE PROCESS TECHNOLOGY B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!