Duurzaam ondernemen is niet langer een hobby

  • Innovatie & MVO

Wind, water en zon zijn eindeloos voorhanden en de mogelijkheden om hieruit energie op te wekken of te besparen, zijn oneindig. Kortom, schone energie uit onuitputtelijke bronnen en ook nog eens betaalbaar toepasbaar.

Duurzaam ondernemen is niet langer een hobby

In 2020 wil Nederland één van de duurzaamste landen van Europa zijn. Daarom wordt hard gewerkt aan de terugdringing van de CO² uitstoot en de bewustwording van dit belang bij zowel bedrijven als particulieren. Het doel is om uiteindelijk tot een volledig duurzame energiehuishouding te komen. RTP Elektrotechniek weet er alles van, want fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en duurder. 

Zorgeloos naar duurzaam energiebeheer

Duurzaamheid is niet langer een hobby van een vooruitstrevende enkeling, maar een serieus issue voor iedere zichzelf respecterende organisatie”, zegt Rob Bisschops, accountmanager bij RTP Elektrotechniek. “Gelukkig zijn er veel bedrijven die al duurzaam ondernemen en komen er steeds meer bij. Nu is het belangrijk dat we doorpakken, dat het niet alleen in het beleid wordt opgenomen, maar dat ondernemers ook daadwerkelijk de plannen uitvoeren. Organisaties lopen daar vaak vast, omdat het ontbreekt aan een ervaren partner die de totaalregie voert bij de inbedding van duurzame technieken en oplossingen binnen hun organisatie. Van plan tot praktijk.”

Specialist in zonnepanelen

Daar speelt RTP Elektrotechniek graag op in. Met zusterorganisatie Greentech Energy, die al jaren kwalitatieve zonnepanelen produceert, adviseren zij organisaties over de planvorming voor duurzaamheid én tevens organiseren zij van onder hetzelfde dak de realisatie van die plannen in de praktijk, inclusief installatie, implementatie én service en onderhoud. “Zo sluiten wij niet alleen de PV-zonnepanelen aan, maar zorgen wij ook voor een correcte aansluiting in de meterkast inclusief eventuele aanpassingen. Ook adviseren wij bedrijven over de diverse subsidiemogelijkheden om de toepassing van duurzame energiesystemen meer betaalbaar te maken.” Als exclusief dealer van SolarWatt zonnepanelen is RTP dé specialist in de regio. Deze glas-glas panelen hebben een product- en opbrengstgarantie van maar liefst 30 jaar. “Daarna hebben ze nog een rendement van 87%, waardoor ze nog duurzamer zijn dan de reguliere glas-folie panelen”, vertelt Bisschops.

Transitie in de zorg, ook op gebied van energie

Vooral in de zorgsector is RTP Elektrotechniek een bekende naam. Wil Coppens, bouwdirectie Nieuwbouw van Pluryn is dan ook erg tevreden over de samenwerking. Pluryn is er voor mensen met complexe problematiek. Zij kunnen bij De Winckelsteegh in Nijmegen terecht voor een woonplek, maar ook voor werk, dagbesteding, behandeling en vrijetijdsactiviteiten. Het terrein van De Winckelsteegh is de afgelopen vijf jaar volledig opgeknapt: renovatie, sloop, nieuwbouw en een volledig vernieuwde infrastructuur. RTP heeft in dit traject de elektrotechnische werkzaamheden fase 4 en 5 uitgevoerd, waaronder: ontruimings- en brandmeldinstallatie, noodverlichting, toegangscontrole, audio-installatie, zorgbekabeling en verlichting. Ook is er een compleet zonnepaneelsysteem geïnstalleerd met in totaal 104 panelen. Bisschops: “Zo’n locatie brengt iets extra’s met zich mee. Je moet om kunnen gaan met de cliënten en hun beperkingen”. “Alles verdient extra aandacht. Ik heb gemerkt dat de RTP-monteurs dat heel goed begrijpen”, zegt Coppens. Ook zorginstelling Zideris werd door RTP Elektrotechniek voorzien van zonnepanelen, maar liefst 325 stuks. Hiermee is het gebouw energieneutraal op het gebied van elektriciteit.  

RTP Relatiewerk voor de kleinere klussen

RTP Elektrotechniek staat al ruim 100 jaar voor haar klanten klaar. Niet alleen voor grote klussen, van plan tot realisatie, maar ook voor het kleinere werk. Toon van Eck, van Van Eck Metaaltechniek in Wijchen, legt uit waarom hij graag gebruik maakt van de diensten van RTP Relatiewerk, het broertje van de afdeling Utiliteit: De twee monteurs van RTP waren hier bezig een permanente elektravoeding te installeren voor een stikstoftank. In die periode dat ze hier bezig waren, hebben ze ook een paar lampen vervangen, stopcontacten bijgeplaatst, dat soort dingen. Dat is werk dat anders blijft liggen, want je gaat daar niet speciaal voor bellen.”

Energiebeheer

RTP Elektrotechniek doet graag een stapje extra en onderscheidt zich vooral op kwaliteit , duurzaamheid en service. Wij adviseren u graag over het gebruik van groene stroom en duurzame energiesystemen. Hiermee helpen wij het beste uit uzelf en uw bedrijf te halen. Wilt u ook structureel besparen op energiekosten op een maatschappelijk verantwoorde manier? We komen graag een keer bij u langs.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over RTP ELEKTROTECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!