Een onvergetelijke belevenis door het Convention Bureau

  • Toerisme & Recreatie

Het Convention Bureau regio Arnhem Nijmegen adviseert en ondersteunt bij de organisatie van uw zakelijk event. Een interview met deze organisatie.

Een onvergetelijke belevenis door het Convention Bureau

Wat is de core business van jullie organisatie?

De promotie van de regio Arnhem Nijmegen als bestemming voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten.

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

Convention Bureau regio Arnhem Nijmegen is onderdeel van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) en is in 2005 opgericht om de groeiende vraag naar locatie advies voor congressen, vergaderingen etc. te beantwoorden. Daarnaast verzorgt het Convention Bureau de marketing, promotie en acquisitie van de regio richting diverse doelgroepen in samenwerking met haar partners (hotels, accommodaties, musea en evenementenbedrijven).

Wat maakt jullie organisatie uniek?

De 1 loket functie voor meeting- en eventplanners. Zij kunnen hun vraag naar locatieadvies bij ons neerleggen en wij zoeken uit welke locaties op basis van wensen of budget geschikt zijn.  Daarnaast worden decisionmakers tegenwoordig door veel vertegenwoordigers van hotels, ketens en andere aanbieders benaderd om hun product onder de aandacht te brengen. Wij kunnen als onafhankelijke partij een hele regio in 1 gesprek onder de aandacht brengen van deze decisionmaker. Hij of zij heeft daarbij niet direct het gevoel dat het Convention Bureau iets wil verkopen wat het maken van een afspraak makkelijker maakt.

Economische thema's in de regio Centraal-Gelderland zijn: Health, Innovatie, logistiek, Recreatie & Toerisme en Technology. Is jullie organsiatie met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Wij zijn verbonden met de thema’s Food, Health, Toerisme en Energie en MilieuTechnologie. Deze thema’s zijn actueel in Gelderland en verbonden aan kennis en innovatie wat in Gelderland tot bloei komt. Graag willen we alle vormen van kennisoverdracht rondom deze thema’s ook in Gelderland (en de regio Arnhem Nijmegen) laten plaatsvinden zodat het gevoel van kennisregio op het gebied van….groeit.  

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Ik hoop dat de organisatie binnen 5 jaar structureel ondersteund wordt door de gemeenten die wij vertegenwoordigen zodat we samen aan 1 doelstelling kunnen werken: de promotie van de regio als top bestemming voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten. Een zakelijke bezoeker in Nederland besteedt namelijk € 319,- per verblijf! ( Bron: CZO onderzoek 2010-2011, NBTC-NIPO)

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Verrassende ontwikkeling van regio promotie, blijvende actieve acquisitie.

Meer informatie over Convention Bureau Gelderland :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!