Effectief energiebeheer zorgt voor lagere maandlasten

  • Innovatie & MVO

'Hoe houden we de energiekosten zo laag mogelijk?' Dat is een actuele zorg voor veel ondernemers, met name als de jaarafrekening weer in de bus valt. Markhorst Duurzaam BV biedt informatie en advies.

Effectief energiebeheer zorgt voor lagere maandlasten

Markhorst Duurzaam BV, onderdeel van Markhorst Elektro BV in Eersel, biedt montage en onderhoud om woningen en bedrijfsgebouwen energiezuinig te maken. Edwin Markhorst is trots op het resultaat van langdurig en intensief onderzoek: "Duurzaamheid maakt ons plaatje compleet."

Markhorst Elektro is al dertig jaar een betrouwbare en gevestigde naam in elektrotechniek en beveiliging. Markhorst Duurzaam zet dit netwerk en deze jarenlange ervaring in om effectief energiebeheer mogelijk te maken. Sander, accountmanager bij Markhorst: "Duurzaamheid leeft. Mensen willen graag bewust omgaan met energie en daarnaast hun kosten laag houden. De overstap naar bijvoorbeeld zonnepanelen vraagt echter om een investering die minimaal vijfentwintig jaar moet 'renderen'. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare, stabiele leverancier en installateur. Want de aanbieder met de laagste prijs kan wel eens een verkeerde keuze blijken. Onze klanten kunnen rekenen op een betrouwbare organisatie, die er ook straks nog is om onderhoud te verrichten en garanties waar te maken."

Meer dan enkel panelen plaatsen

Sander: "Energie besparen moet je breder zien dan enkel het plaatsen van zonnepanelen. We maken onze klanten graag bewust van hun energieverbruik, zodat ze met enkele simpele aanpassingen hun energiebehoefte terug kunnen brengen. Want dat is waar het echt om draait. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is ledverlichting. Dit drukt het energieverbruik. De overige energiebehoefte kan dan worden opgewekt met duurzame alternatieven. Het totaal aan maatregelen moet een echte besparing opleveren. Dat kan een combinatie van maatregelen zijn, afhankelijk van de woning."

Ook voor bedrijven

Om objectief te kunnen beoordelen wat er nodig is voor een optimale besparing, maakt Markhorst Duurzaam gebruik van energieprestatieadviseurs. Zij maken een inventarisatie waar ook bedrijven baat bij hebben. Edwin: "Denk maar aan het warmteverlies van opslagplaatsen met roldeuren die uren achtereen openstaan. Of aan de tl-balken die in de meeste bedrijven de hele dag branden. Wij brengen de situatie in kaart en zetten zwart op wit wat de mogelijkheden en de concrete besparingen zijn. Onze klanten maken vervolgens zelf hun keuze."

Heeft u al een label?

Het energielabel is nog een ander motief om te kiezen voor duurzaamheid. Hoewel een energielabel verplicht is, voldoen slechts weinig woningbezitters hier aan. Bij de verkoop van een woning mag de notaris de akte van levering echter pas laten passeren wanneer er een energielabel aanwezig is. Markhorst Duurzaam biedt maatwerkadvies en verzorgt hiermee ook het energielabel. En ook met een tegenvallende jaarrekening bent u welkom bij Markhorst Duurzaam. Zij monitoren uw energieverbruik en adviseren u over effectieve besparingen.

Structureel lagere kosten

Markhorst biedt voor de levering van zonnepanelen zowel koop- als leaseconstructies; een unicum in Nederland. Het mooie van dit leaseconcept is dat er direct wordt bespaard, zonder dat er een investering nodig is. Over vijfentwintig jaar bezien is deze besparing net zo hoog als bij aankoop van het systeem. In het maandbedrag is alles meegenomen: de verzekering, mogelijke reparatiekosten en ook het vervangen van de omvormer na tien jaar. U weet dus precies wat u betaalt, zonder dat u voor extra onkosten komt te staan.

Kom en beleef het zelf

In april dit jaar opent Markhorst Duurzaam een energieadviescentrum aan de Kerver in Eersel. Edwin: "We laten alle mogelijkheden van energiebeheer zien en beleven. Het is laagdrempelig en iedereen is welkom zonder afspraak. We geven complete informatie over energie besparen. Zo kunnen we in de praktijk laten zien wat een zonnepaneel oplevert of wat het verschil in stroomverbruik is tussen een halogeenlamp en ledverlichting. Alles is duurzaam bij mij thuis, dus weet ik ook hoe je het met ledverlichting gezellig kunt houden. Dat laten we dan ook zien in het adviescentrum. We hopen echt dat iedereen zich uitgenodigd voelt om te komen en zelf te beoordelen hoe positief de maatregelen uitpakken."

Meer informatie over MARKHORST DUURZAAM B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!