Elektronica op maat door voortdurende innovatie

  • Technologie

Bij SPS Small Processor Systems werkt men constant aan vernieuwing. Dat is de enige manier om bij te blijven. Het bedrijf dat hoogwaardige besturingssystemen ontwikkelt en produceert, is daardoor niet afhankelijk van welk marktsegment dan ook.

Elektronica op maat door voortdurende innovatie

Maatwerk elektronica

“We draaien perfect”, trapt directeur Mark Rovers af. Het komt volgens hem doordat zijn bedrijf zichzelf continu vernieuwt. SPS is een technologisch bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige besturingssystemen ontwerpt en bouwt. En voor ieder probleem is er wel een maatwerkoplossing, zo bezweert Mark Rovers.

Van ontwikkeling tot nazorg

SPS dateert van 1981, de tijd dat elektronica nog in opkomst was. “Er was toen feitelijk nog niets.” 33 jaar later is SPS Small Processor Systems uitgegroeid tot een serieuze speler op het gebied van besturingssystemen op maat. “Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door goed op de hoogte te blijven van de technologische ontwikkelingen. We kijken goed naar de markt en de maatschappij en passen deze ontwikkelingen vervolgens in een vroeg stadium toe.” SPS biedt de klant het complete pakket van ontwikkeling tot nazorg.

Automotive

We vinden de besturingssystemen van SPS onder andere terug in laadpalen voor elektrische auto’s. Een project waar het bedrijf met recht trots op is. Die kennis heeft SPS te danken aan haar ervaring binnen de automotive. Het bedrijf werkte jarenlang nauw samen met DAF. “En in de automotive red je het alleen als je robuuste, kwalitatief perfecte producten levert.”

Onderhoud op afstand

We spreken over het jaar 2001, het jaar waarin Mark Rovers en het managementteam SPS overnamen. Vanuit deze kennis van de automotive hebben zij het bedrijf voortgestuwd naar meerdere marktsegmenten. Inmiddels ontwikkelt SPS elektronica op maat voor tal van industrieën en toepassingen. Eén van de huidige trends is het onderhoud op afstand. “Steeds meer bedrijven willen graag op afstand in de machine kunnen kijken. Zo hoeven ze geen onderhoudsmonteurs te sturen.”

Flexibel en betrokken team

Hoogwaardige besturingssystemen vinden we inmiddels overal terug. En daarom is SPS Small Processor Systems niet langer afhankelijk van een bepaald marktsegment. Toch hoeft het bedrijf niet zozeer flink te groeien. “De grootte van je bedrijf moet wel passen bij je activiteiten. Sommige bedrijven groeien om te groeien. Wij willen vooral onze klanten gelukkig maken. Dat kan prima met een klein team. Dat maakt ons flexibel en betrokken.”

25 jaar ervaring

Mark Rovers is een no-nonsense ondernemer. Hij heeft veel mensenkennis en typeert zichzelf dan ook als een echte people’s manager. Hij zag zichzelf altijd nog eens zelfstandig ondernemer worden. Na de lts, mts en hts, werd dit werkelijkheid. Inmiddels zit Mark Rovers 25 jaar in het vak. “Ik heb altijd in dezelfde branche gewerkt. En die ervaring neem je mee in je werk.”

Continuïteit

“Bijblijven qua technologische ontwikkelingen en onze klanten bedienen”, antwoordt de directeur als hem gevraagd wordt naar de toekomst. “Ik ben nog steeds ambitieus, maar wil dit vooral in stand houden, toekomst garanderen. Dat doen we door de technologie op de voet te volgen en onze klanten tevreden te stellen. Zo maken wij al tien jaar ambassadeurs van onze klanten. En wij ontwikkelen en produceren alles ook nog eens in Nederland, in eigen huis”, besluit hij.

Meer informatie over SPS SMALL PROCESSOR SYSTEMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!