“Er is veel mogelijk als je zelf ook flexibel bent”

  • Technologie

De Van Hoof Groep is de eerste werkgever van Karin Smolders. 25 jaar geleden trad ze, net afgestudeerd aan de HEAO commerciële economie, in dienst als eerste medewerker.

“Er is veel mogelijk als je zelf ook flexibel bent”

“Bij dit mooie Brabantse familiebedrijf raak ik nooit uitgekeken. Er is altijd weer een uitdaging” zegt de jubilaris van de specialist in het realiseren van plaatwerk- en verspanende producten en tandwielen in kleine tot middelgrote series.

Enthousiast vertelt Karin aan de hand van haar eigen loopbaan hoe dit Brabants familiebedrijf zich heeft ontwikkeld naar een holding met drie ondernemingen met een high tech machinepark en zeventig medewerkers.

“Hoe kwam je bij de Van Hoof Groep terecht?”

“Frans van Hoof, de vader van onze directeur Nicol van Hoof, was, met een historie als gereedschapsmaker en financieel adviseur bij de Rabobank, in 1989 net voor zichzelf begonnen met een klein bedrijfsadviesbureau. Hij zag bij toeval mijn scriptie. Dat ging over een financieel en commercieel plan voor een technische onderneming. De inhoud boeide hem zo dat hij mij uitnodigde voor een gesprek. Ik startte als vakantiekracht, kwam in dienst als financieel assistent om vervolgens nooit meer weg te gaan, maar dat wist ik toen natuurlijk nog niet.”

“Waarom ben je gebleven?”

“Mijn loopbaan is als een natuurlijk ontwikkelingsproces verlopen. Ik heb me steeds verder kunnen ontwikkelen. Het werk is breed en uitdagend. Als je zelf flexibel bent, is er veel mogelijk binnen de Van Hoof Groep. Binnen een jaar na de start op een zolderkamer in Riethoven, was er de overname van HMF Nederland in Valkenswaard. HMF Nederland is gespecialiseerd in het maken van esthetisch plaatwerk in kleine series. Ik boog me over het overzichtelijk inrichten van de administratie van de onderneming.”

Hoe is je loopbaan daarna verder verlopen?

Van Eijk Transmissie, gespecialiseerd in aandrijfcomponenten en tandwielen in kleine en klantspecifieke series, kwam er in 1993 bij. Het bedrijf is vanaf scratch opgezet. Vanaf dat moment kreeg ik nog meer collega’s. Ook hier was het mijn uitdaging om de administratie volledig op orde te brengen. Daarnaast begeleidde ik collega’s bij het uitvoeren van hun administratieve werkzaamheden. Tot 2000 werkte ik altijd direct voor Frans van Hoof. Dat jaar kwam zijn dochter Nicol voor het eerst in beeld om de bedrijven te gaan leiden. Zoetjesaan ben ik steeds meer met haar gaan samenwerken. Ook dat is heel natuurlijk verlopen. Ik ben nu al weer enkele jaren managementassistent voor de hele groep.”

Als Karin in 2001 moeder wordt van een zoon, kan zij haar fulltime baan terugbrengen naar zestien uur.

“Dat was wennen omdat ik altijd graag zelf de touwtjes in handen heb. Het voordeel was wel dat ik er weer een leuke collega bij kreeg. De komst van NIMA Speciaalwerk in 2004, ook via een overname, heeft met de fijnmechanische verspaning verbondenheid tussen de bedrijven gebracht. Sindsdien zijn we echt een groep en onderling meer gaan samenwerken, waardoor we zijn gegroeid van een leverancier van verspanings- en plaatwerkproducten naar een “one-stop shop” voor onze klanten, inclusief het samenbouwen tot complete systemen. Behalve dat de bedrijven elkaar aanvullen, is de onderlinge samenwerking tussen collega’s goed.

Ondanks de groei is Van Hoof namelijk nog echt een familiebedrijf, waar hard wordt gewerkt maar ook tijd is voor gezelligheid, zoals het vieren van mijn jubileum. Een werkgever zonder rangen of standen, waar alles collegiaal verloopt en er veel mogelijk is als je zelf ook flexibel bent. Ik ben trots om hier na 25 jaar nog altijd te mogen werken en heel tevreden over het verloop van mijn loopbaan.” 

Auteur Hennie van de Kar – Vervooren (1970) is tekstschrijver in Breda. Zij schrijft sinds 2001 teksten in opdracht, onder andere voor Regio in Bedrijf. Met een achtergrond als beroepskeuzeadviseur schrijft zij graag over mens en werk.

 

Meer informatie over HOOF GROEP B.V., VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!