Etten-Leur, stad van en voor ondernemers

  • Regionale ontwikkeling

Midden in de hotspot West-Brabant ligt de gemeente Etten-Leur. Een bruisende gemeente met het beste ondernemersklimaat in de regio. Dankzij de vele voorzieningen, up to date werklocaties en goede organisatie.

Etten-Leur, stad van en voor ondernemers

Meedenkende gemeente

"Etten-Leur is een prima locatie om te ondernemen" , trapt Jurgen Trouw , accountmanager bedrijven van de gemeente Etten-Leur af. Etten-Leur heeft de zaken op orde. Vanuit deze functie denkt hij graag met de ondernemers mee. De functie is de schakel tussen de ondernemer en gemeente. Ondernemers kunnen dan ook bij hem terecht voor allerlei vragen die betrekking hebben op de gemeente. Of het nu gaat om bestemmingsplannen of vergunningen of praktische dagelijkse zaken. Jurgen Trouw geeft aan dat hij wellicht niet alles weet, maar hij weet wel direct welke collega hij hierover kan bevragen en zodoende kan er snel geschakeld worden met de ondernemer.

Aantrekkelijke gemeente

Etten-Leur kent diverse bedrijventerreinen maar het meest bekende is het bedrijventerrein Vosdonk, een van de grootst aaneengesloten bedrijventerrein in Brabant, prima bereikbaar met een eigen afrit aan de A58 welke gunstig gelegen is tussen de A17 en A16. Het terrein is gecertificeerd conform het Keurmerk Veilig Ondernemen, glasvezelvoorbereidingen zijn aanwezig en het terrein kent prima brede asfaltwegen met daarbij ook het nodige groen.

Maar ook het Winkelhart dat dit jaar twee jubilea kent (10 jaar Winkelhart en 50 jaar overdekte winkelcentrum) is een belangrijke hotspot voor ondernemers. Er is intensief overleg tussen de winkeliersverenigingen en vastgoedeigenaren en er wordt gewerkt aan een breed gedragen visie zodat het Winkelhart weer de toekomst tegemoet kan. Ook wordt op dit moment gewerkt aan het opzetten van een ondernemersfonds.

Ook kenmerkt de gemeente zich met ruim opgezette woonwijken en worden er de komende 5 jaren nog 1000 woningen bijgebouwd. "Dit is ook belangrijk zegt." Jurgen Trouw. "Etten-Leur is namelijk ook een werkgelegenheidsgemeente en iedereen wil toch graag dichtbij het werk wonen"

Stimulering economie

Sinds medio vorig jaar heeft Jurgen Trouw versterkingCatharina Hoevenaars gekregen. Catharina Hoevenaars is de accountmanager arbeidsmarkt. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt zij voor de verbinding tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Hierbij speelt de participatiewet natuurlijk een grote rol. Uiteindelijk gaat het erom dat samen gezocht en gewerkt wordt aan de groei van de arbeidsmarkt. Het verbinden van partijen is zeer belangrijk in deze economische tijd.

Aantrekkelijke vestigingsplaats

Naast het relatiebeheer tussen bedrijven behoort ook het laten vestigen van bedrijven tot het takenpakket. Enerzijds betekent dit contacten onderhouden met de bedrijfsmakelaars en ontwikkelaars, maar ook heeft de gemeente zelf gronden in de verkoop op de diverse bedrijventerreinen.

"Geïnteresseerde bedrijven kunnen daarom contact opnemen", zegt Jurgen Trouw . Jurgen Trouw is bereikbaar via 076-5024296 dan wel via email jurgen.trouw@etten-leur.nl Catharina Hoevenaars is bereikbaar via telefoon 076-5024466 of via email catharina.hoevenaars-bezemer@etten-leur.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!