“Finetic geeft een boost aan onze online marketing strategie”

  • Zakelijke dienstverlening

Zorgen dat je goed vindbaar bent. Als uitzendbureau is dat natuurlijk van levensbelang. AB Brabant wil zo veel mogelijk werkzoekenden bereiken. Daarom besloot de Brabantse specialist in uitzenden en payroll een samenwerking aan te gaan met Internetbureau Finetic.

“Finetic geeft een boost aan onze online marketing strategie”

De perfecte match

Drie jaar geleden wilde AB Brabant een nieuwe website. Deze was dringend aan verandering toe. “Wij nodigden vier internetbureaus uit en Finetic wist met hun ontwerp precies te verwoorden wie wij zijn en waar wij voor staan. Ze sloegen de spijker op de kop! Finetic maakt gebruik van het zeer gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) Wenetic. We hadden daar meteen een goed gevoel over”, vertelt Carmen Reuser, marketing communicatie medewerker van AB Brabant.

We zijn dagelijks bezig met Content Marketing

“Vroeger was een nieuwe website voldoende om digitaal een visitekaartje af te geven. Maar daar komt tegenwoordig veel meer bij kijken. Het is belangrijk dat je op verschillende online kanalen gevonden te worden. Finetic ondersteunt ons bij de ontwikkeling van een effectieve content strategie. Zij adviseren ons welke content op welk kanaal het beste geplaatst kan worden en wanneer. Dit wordt allemaal gevolgd met behulp van hun track & trace systeem. Onze vacatures staan bijvoorbeeld ook vermeld op een online vacaturebank. Finetic maakt wekelijks analyses van de resultaten: Hoeveel mensen hebben welke vacature gelezen? En hoeveel hiervan hebben daadwerkelijk ook gesolliciteerd? Op basis hiervan kunnen wij inzien hoeveel succes deze samenwerking heeft en kunnen we besluiten welke vacatures we betaald op de vacaturebank plaatsen”, aldus Reuser.

Met SEO zetten we de zoekmachines op scherp

Reuser: “SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Toen we in 2015 het SEO traject met Finetic startten, zagen we na verloop van tijd een flinke stijging van het aantal website bezoekers. Dit heeft te maken met het gebruik van de juiste trefwoorden op je website, waardoor bezoekers jouw website weten te vinden. Iedere maand verzorgt Katja Möller, SEO specialist van Finetic, een SEO sessie. Ik ga dan samen met haar aan de slag met verbeteringen voor onze website op basis van de analyses uit Google Analytics. We bekijken op welke zoekwoorden we goed worden gevonden en in hoeverre aanpassingen op de website effect hebben gehad en welke nieuwe aanpassingen nodig zijn. SEO blijft een dynamisch spel op Google van zoeken en gevonden worden, dus er is altijd iets te verbeteren!”

Welke rol vervult Finetic voor AB Brabant?

“Finetic heeft onze website gebouwd in 2014. Dit jaar heeft Finetic onze website geupgraded en voorzien van nieuwe functionaliteiten, zoals de vacature alert, waardoor we onze kandidaten veel beter op de hoogte kunnen houden van actuele vacatures. Een stukje gebruiksvriendelijkheid”, concludeert Reuser. “Met deze functionaliteiten sluit onze website goed aan op de huidige online ontwikkelingen.” Naast webbouwer heeft Finetic steeds meer de rol van online adviseur op zich genomen. Wij hebben geen eigen ICT afdeling, dus het is heel fijn dat we nu een partnership met een internetbureau zijn aangegaan. Hiermee halen we kennis en kunde in huis.

Wat zou je aan bedrijven mee willen geven?

“Je kunt heel wat winnen door te investeren in je website en andere online tools hierop aan te laten sluiten. Finetic kan daar goed bij ondersteunen. Het is een sympathieke organisatie, de medewerkers begrijpen waar het om gaat en ze verplaatsen zich in ons bedrijf. Ze komen met adviezen, die passen bij onze organisatie, budget en visie. Het zijn net collega’s. Ze zijn echt een verlengstuk van mijn afdeling.”

Over AB Brabant

“AB Brabant beschikt over vakkundige uitzendkrachten, die flexibel inzetbaar zijn in de agrarische sector, boomkwekerij, groenvoorziening, tuinbouw, hovenierssector, bouw, GWW, logistiek en productie. Wij zorgen voor een goede match tussen medewerker en opdrachtgever, middels een gedegen intake en goede afspraken. AB Brabant bemiddelt uitzendkrachten voor korte en langere duur. Steeds vaker ontvangen wij vacatures met uitzicht op een vast contract”, aldus Reuser. Naast uitzenden kan de ondernemer bij ons terecht voor payroll, werving & selectie en specialistische agrarische diensten

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over FINETIC:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!