Gasloos verwarmen wint terrein

  • Innovatie & MVO

Nederland kan 640 miljoen m3 gas besparen en 1,15 miljoen ton CO2-uitstoot als alle huishoudens die toe zijn aan een nieuwe CV-ketel overstappen op een warmtepomp. Dit klimaatvriendelijke alternatief voor de ouderwetse ketel is echter nog lang niet bij iedereen bekend.

Gasloos verwarmen wint terrein

Natuur & Milieu hield daarom de afgelopen maanden een collectieve inkoopactie voor duurzame warmte en met succes. Van den Hoff Installatiebedrijf vertelt over haar cruciale rol in dit project.

Landelijk energie besparen

“Natuur en Milieu wilde een landelijk project gaan draaien in het kader van energiebesparing. Zij zetten zich dagelijks in om de wereld een beetje schoner en duurzamer te maken. Zij zijn marktaanjager en houden regelmatig collectieve inkoopacties waardoor de vraag wordt verhoogd, de prijs kan dalen en een versnelling in de markt mogelijk is. De organisatie zet zich in op de thema’s Mobiliteit, Energie, Voedsel en Grondstoffen. In dit project, met als thema ‘gasloos verwarmen’ zochten zij landelijke installateurs die niet gelieerd zijn aan een energiebedrijf”, vertelt directeur Jan van den Hoff.

INN Nederland

Van den Hoff: “Wij zijn als zelfstandige installateur lid van Installatienetwerk Nederland. INN is een collectief van acht gerenommeerde installatiebedrijven die samen een landelijke dekking garanderen. De INN bedrijven kenmerken en onderscheiden zich door aantoonbare kennis op het gebied van beheer en onderhoud van installaties en het verduurzamen ervan. Het betreft verduurzaming van zowel grondgebonden woningen als appartement complexen.

Gasloos verwarmen blijkt enorm succes

Natuur en Milieu heeft ruim 50.000 bewoners geïnformeerd over het gebruik van warmtepompen en ze uitgenodigd om mee te doen aan dit project. Ze kunnen op de website hun wensenpakket van woningeigenschappen aangeven. Daaruit volgt een woningadvies met energieberekening en besparingsmogelijkheden. Bij interesse kunnen ze direct in contact komen met een INN installateur voor een advies op maat. De collectieve inkoopactie geld voor zowel warmtepompen als zonneboilers. Maar liefst 2400 huiseigenaren krijgen nu een maatwerkadvies voor de beste en meest duurzame oplossing voor hun specifieke woning. Dit is hoger dan de verwachte 1500 en daarmee nu al een geslaagd project te noemen.

Partners

Het project is een samenwerking tussen Natuur & Milieu, Nefit en INN. Voor de praktische uitvoering werkt Van den Hoff Installatiebedrijf samen met Nefit, vanwege de duurzaamheid van de warmte-oplossingen, de betrouwbaarheid van producten en bewezen kwaliteit.

Gezamenlijke verduurzamingsopgave

“Met de verduurzamingsopgave die in Nederland bestaat, hebben we als bedrijven zowel individueel als gezamenlijk een bepaalde verantwoordelijkheid. Duurzaamheid en veiligheid van installaties vinden wij een belangrijk thema. Door samen te werken in projecten met landelijke partijen als Natuur & Milieu kunnen we veel meer bereiken. We maken mensen betrokken en bewust van wat er mogelijk is. Samen werken aan duurzaam”, aldus Van den Hoff.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over HOFF INSTALLATIEBEDRIJF B.V., VAN DEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!