home » interviews » Bouw »

Genomineerden Zilveren Haring: Marc Barben

  • Bouw

Gewoon goed en innovatief je werk doen. Dat is het motto van Marc Barben van geWoon architecten. Die instelling leverde hem een nominatie op voor de Zilveren Haring. RegioinBedrijf vroeg hem meer over deze instelling.

Genomineerden Zilveren Haring: Marc Barben
Naam: Marc Barben
Bedrijf: geWoon architecten

Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer?

“Doelgericht en creatief. Wij denken verder en werken verder om tot de beste oplossing te komen. We streven ernaar altijd te blijven zoeken naar het optimale resultaat.”

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?

Na zijn studie aan de MTS, HTS en Technische Universiteit in Eindhoven is Marc Barben in 2003 afgestudeerd als architect. Hij is begonnen als tekenaar bij een architect. “Ik wilde graag verder, meer dan alleen tekenen en dat kon niet bij het toenmalige bedrijf. Ik ben toen in Breda gaan werken.” Daar werkte ook zijn oude studiegenoot, Hans Schneijderberg. Toen het met dat bedrijf niet zo goed ging, hebben Marc Barben en Hans Schneijderberg besloten voor zichzelf te beginnen. “Als we ooit voor onszelf wilden gaan werken, was dat het ideale moment.”

In 2005 zijn zij vanuit de slaapkamer begonnen als freelancers. Vanaf daar is het bedrijf door blijven groeien en werken ze nu met 6 mensen, vanuit 2 locaties (in Bladel en Etten-Leur). Ondanks de crisis groeit het bedrijf goed. “Steeds meer zakelijke klanten zijn erbij gekomen, zoals gemeenten, woningbouwverenigingen, bedrijfsgebouwen etc.  Onze opdrachten zijn heel divers, dat is ook onze kracht.”

Wat is uw grootste zakelijk succes tot op heden?

“Het mooiste is dat we met elkaar lekker aan het werk zijn en de opdrachten blijven komen. Als ik kijk naar onze opdrachten, dan is de sporthal in Bladel een project waar we extra trots op zijn. Deze opdracht hebben we middels een prijsvraag gewonnen (samen met een aannemer J.A. van Gisbergen).”

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

“De diversiteit van het werk en het team waarin we werken. geWOON architecten staat voor gewone mensen waar we mee werken en om aan te geven dat architectuur niet elitair is. Gewone mensen zijn allemaal anders en het is zaak om voor iedere unieke klant een unieke oplossingen te bedenken. Dat maakt het leuk om dit werk te doen.”

Wat is uw betrokkenheid bij de regio?

geWOON architecten is veel betrokken doormiddel van sponsoring van diverse evenementen en doormiddel van bijvoorbeeld de deelname aan de beursvloer binnenkort. Ook kiezen ze er bewust voor samen te werken met lokale ondernemers. Voor aanbestedingen zoeken ze regionale partijen.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

“Doe je eigen ding en vaar je eigen koers. Nooit stil staan en altijd jezelf blijven verbeteren!”

Binnen welke zakelijk netwerk/vereniging bent u actief?

"Ik ben actief bij het OBGB"

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!