Genomineerden Zilveren Haring: Martijn van den Broek

  • Zakelijke dienstverlening

Met zijn bedrijf Van Ham Tenten & Podia B.V. bestormt Martijn van den Broek de Benelux. Het leverde hem een nominatie op voor de Zilveren Haring. RegioinBedrijf stelde hem een aantal vragen.

Genomineerden Zilveren Haring: Martijn van den Broek
Naam: Martijn van den Broek
Bedrijf: Van Ham Tenten & Podia B.V.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer?

“Recht door zee en doelgericht.” Martijn van den Broek is vooral zeer praktijkgericht. Alles is erop gericht dat het in de praktijk goed werkt voor klanten. “Het is leuk als dingen op papier kloppen, maar veel belangrijker is dat het in de praktijk werkt. Als het soepel loopt in de praktijk dan werken mensen ook met plezier. Allerbelangrijkste is dat je met plezier werkt en dan doe je ook alles voor het bedrijf en voor de klant.”

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?

Martijn van den Broek heeft levensmiddelentechnologie gestudeerd, heeft daarna in de levensmiddelen- en geneesmiddelenbranche gewerkt. Hij werkte in de productie als operator.

Martijn kwam erachter dat zijn hart meer lag bij evenementen, de levensmiddelenbranche paste hem niet zo. In 2005 is hij begonnen bij Van Ham Tenten & Podia. Hij is op de werkvloer begonnen als tentenbouwer. Half jaar later groeide hij door naar projectmanager, later als planner en uiteindelijk was hij verantwoordelijk voor alle operationele zaken. Ook woonde hij bij het bedrijf en heeft in 2010 de vraag gesteld of hij het bedrijf mocht overnemen.  

Wat is uw grootste zakelijk succes tot op heden?

“Voor mij is het belangrijkste dat sinds het bedrijf overgenomen is, al het personeel bij Van Ham is blijven werken. Ondanks de nieuwe kapitein aan boord, is iedereen gebleven en meegegroeid met het bedrijf.”

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

“Bij Van Ham Tenten & Podia hebben we te maken met hele korte projecten met snelle oplevertijd. Elke dag, week en jaar is anders. We hebben veel terugkerende klanten, maar de evenementenbranche is zo vooruitstrevend, daardoor komen klanten steeds met nieuwe ideeën, nieuwe uitdagingen die in de praktijk nog nooit gedaan zijn. De overheid kan de branche qua wetgeving niet bijhouden, daardoor moet je daar zelf heel goed nadenken hoe nieuwe ideeën te realiseren zijn. Het gebeurd regelmatig dat collega-ondernemers zeggen: bel maar Van Ham die weten wel een oplossing. Dat is natuurlijk het grootste compliment die je kan krijgen.”

Wat is uw betrokkenheid bij de regio?

Van Ham Tenten & Podia is betrokken bij heel veel lokale evenementen, door ze financieel tegemoet te komen door producten neer te zetten tegen gereduceerd tarief.

Ook werkt Van Ham zoveel mogelijk met lokale toeleveranciers. 95% van de leveranciers komen uit de Kempen. Alleen gespecialiseerde zaken die hier nog niet zijn komen uit het buitenland. Dat is ook een noodzaak omdat ze snel moeten schakelen. Niet alleen werkt dat snelle schakelen prettig wanwege de locatie, maar vooral ook vanwege de mentaliteit. 80% van de leveranciers in de evenementenbranche komen uit Brabant, dat komt doordat de Brabantse een andere mentaliteit hebben die goed past is een snel veranderende, vooruitstrevende branche.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

“Doe iets dat je met plezier doet, anders moet je ermee stoppen! We zijn allemaal aan het ondernemen en keihard aan het werken, alle uren die je erin stopt moet je met plezier kunnen doen. Doe het voor het plezier en niet voor het geld.”

Bent u actief binnen een zakelijk netwerk/vereniging, en zo ja kunt u daar meer over vertellen?

"Ik ben actief bij het OBGB."

Meer informatie over HAM TENTENVERHUUR B.V., VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!