home » interviews » Bouw »

Genomineerden Zilveren Haring: Noor Schellens

  • Bouw

Directeur Noor Schellens van Schellens Installatiebedrijf B.V. en Schellens Technisch Beheer B.V. is genomineerd voor de Zilveren Haring. RegioinBedrijf sprak met haar.

Genomineerden Zilveren Haring: Noor Schellens
Naam: Noor Schellens
Bedrijf:

Schellens Installatiebedrijf B.V. en Schellens Technisch
Beheer B.V.

 

 

 

 

 

 

Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer?

“Als enthousiast en gedreven. Ik ben altijd op zoek naar kansen en streef ernaar om door samenwerking synergie te bereiken. Ik kom uit een andere branche, maar juist doordat ik verder kijk dan de technische inhoud, heb ik een bredere blik op het vak en wat ontwikkelingen zijn waarop we kunnen inspelen.”

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?

Noor Schellens heeft Recht & Economie gestudeerd en is vermogensstructureerder bij de Rabobank geweest. Vorig jaar januari heeft ze een heel bewuste keuze gemaakt om over te stappen naar het familiebedrijf. Ze was altijd langs de zijlijn betrokken bij de organisatie en zag allerlei ontwikkelingen binnen het bedrijf en in de bouwwereld die het interessant maakten om ermee aan slag te gaan.

 “Tegenwoordig moet je veel meer een dienst- en ontzorg-concept bieden, waarbij veel meer nadruk ligt op de service naast het stuk techniek. Ik had het gevoel daar een meerwaarde aan te kunnen bieden. Vanuit mijn achtergrond in de financiële wereld was ik al dagelijks bezig met het kijken naar het voordeel voor een klant, hoe kan ik iemand ontzorgen? Bij opdrachtgevers en hun gebouwen is dat eigenlijk niet anders.”

Wat is uw grootste zakelijk succes tot op heden?

Op 23 mei j.l. heeft Schellens het honderd jarig jubileum gevierd. Hiervoor heeft Noor Schellens het Predicaat Hofleverancier aangevraagd en dat is gelukt. “Dat is een bijzondere prestatie en daar zijn we zeer trots op.”

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

“Er zit zo’n enorme familiehistorie in het bedrijf, je werkt niet alleen voor deze generatie, maar ook voor de generaties die het bedrijf hebben opgebouwd. Het geeft veel voldoening om voor jezelf te werken en nog meer om voor je familie te werken. Je kent elkaar door en door. Je kent elkaars sterkten, maar ook valkuilen en kan daardoor goed op elkaar inspelen.

Hier kijkt iedereen met dezelfde kernwaarden naar projecten en klanten. Iedereen trekt even hard mee aan de kar. Ieder op zijn eigen gebied, zonder dat je dat expliciet afspreekt. Dat werkt heel prettig en geeft veel energie. “

Wat is uw betrokkenheid bij de regio?

De broers van Noor Schellens zijn actief in regionale ondernemersverenigingen, maar ook bijvoorbeeld voor Stichting Jeugdbelangen. De organisatie is nadrukkelijk betrokken bij het technisch onderwijs in De Kempen, voor stageplaatsen, opdrachten, snuffelstages en denken mee over hoe praktijk en theorie elkaar kunnen versterken. Noor Schellens is meer gericht op landelijke ontwikkelingen en samenwerkingen.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

“Blijf bij jezelf en je eigen kernwaarden. Durf jezelf kwetsbaar op te stellen. Als je vanuit je eigen kracht werkt, kun je altijd eerlijk zijn. Daar kom je het verste mee en geeft de meeste energie. Ik heb altijd veel geleerd, me veel theorie eigen gemaakt, nog steeds elke dag, maar je moet vooral leren op jezelf te vertrouwen.

Bent u actief binnen een zakelijk netwerk/vereniging?

Bas Schellens is actief bij OVBRM. Noor is zelf betrokken bij landelijke (kennis)netwerken op het gebied van duurzaamheid en comfort in de gebouwde omgeving.

Meer informatie over SCHELLENS B.V., INSTALLATIEBEDRIJF :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!