Gloednieuw stadshotel binnen half jaar benoemd tot beste hotel van Nederland

  • Toerisme & Recreatie

Familie Van der Valk denkt altijd één of meerdere generaties vooruit. Geen wonder dat zij kansen zag in de voormalige zandvlakte van de Waalsprong (Nijmegen-Noord). De familie wist de gemeente te overtuigen van haar plannen en opende het hotel op 1 juli 2016.

Gloednieuw stadshotel binnen half jaar benoemd tot beste hotel van Nederland

Foto: Marije van der Valk en Thijs Boomkens

Precies een half jaar later wordt Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent door Hotels.nl gekroond tot beste hotel van Nederland. We spraken met Marije van der Valk, die samen met haar man Thijs Boomkens het hotel runt, over hoe hen dit gelukt is.

Waarom een hotel in Nijmegen-Lent?

“Samen met mijn zus Anne en onze partners runden we Van der Valk Hotel Arnhem. We zochten uitbreiding in een straal van 40 km zodat je nog synergie effecten van elkaar hebt. De wens was om een stadshotel te bouwen, het tegenovergestelde van Arnhem. Het hotel in Arnhem heeft een bosrijke omgeving en is in boerderijstijl gebouwd. Wij wilden dicht bij het centrum een moderne toren bouwen. Mijn broer zag deze plek. Toen was het station nog niet verplaatst en de nieuwbouw van de huidige woningen nog niet gerealiseerd. Uit onderzoek bleek dat er behoefte was naar een hotel in dit gebied. Het plan was om 12.000 nieuwe woningen te bouwen in de Waalsprong. De infrastructuur is hierop aangepast. Er is een nieuw station (Nijmegen-Lent) gebouwd en de wegen zijn verlegd. Het hotel is nu goed zichtbaar vanaf de hoofdwegen. Onze gunstige ligging, vlakbij het centrum en naast station Nijmegen-Lent, maakt ons een aantrekkelijk hotel voor zowel de zakelijke als particuliere markt.”

Waarom is het hotel in zo’n record tempo gebouwd?

“De bouw ging inderdaad boven verwachting snel. We zijn in april 2015 gestart met bouwen en op 1 juli 2016 open gegaan. We wilden persé vóór de 100e Nijmeegse vierdaagse open zijn. Dat is gelukt. We hebben hier samen enorm hard aan gewerkt. Mijn broer deed het projectmanagement terwijl ik met mijn moeder en zussen bezig was met de indeling en inrichting. De logistieke hoofdlijnen hebben we met een interieurarchitect vastgesteld, maar de rest hebben we zelf gedaan, van lamp tot stoel tot de bekleding op de stoel, we hebben alles zelf bedacht en uitgezocht. Ik ben de 4e generatie Van der Valk dus het is me met de paplepel ingegeven wat er allemaal bij komt kijken, maar als het dan van jezelf is, voelt het nog meer bijzonder.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. We verleggen daarin nog steeds onze eigen grenzen. Eerst waren we trots dat we de bouw binnen de tijd hadden gerealiseerd. Daarna kregen we de op één na hoogste Breeam certificering voor de wijze waarop we gebouwd hebben. We waren het eerste hotel in Nederland dat deze Breeam Excellent certificering haalde. We zijn één van de meest duurzame hotels in Nederland. Daar zijn we bijzonder trots op. We vinden ook de verbondenheid met de regio enorm belangrijk. We zijn daarom zelf verhuisd van Arnhem naar Lent, maar ook onze medewerkers komen grotendeels uit de omgeving. Alle medewerkers wonen binnen een straal van 20 km van het hotel, 15-20% komt zelfs uit Lent. We zijn dus ook heel trots dat we 116 arbeidsplaatsen lokaal in kunnen vullen en daarmee bij kunnen dragen aan de werkgelegenheid in onze regio. En uiteraard waren we begin dit jaar heel blij met de benoeming tot beste hotel van Nederland door Hotels.nl. Dankzij de vele positieve reviews van onze gasten scoorden we een 9.0 gemiddeld. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Hoe gaan jullie dat in de toekomst overtreffen?

“We zijn nog maar net van start natuurlijk, dus ambities genoeg. We richten ons momenteel vooral op de congresmarkt. In mei mogen we bijvoorbeeld een meerdaags medisch congres verzorgen voor Radboud Universiteit. Dit is een internationaal congres dat vorige keer in Toronto werd gehouden en nu in Nijmegen. Geweldig toch! Wij kunnen 450 personen ontvangen in onze congresfaciliteiten. Congressen van dit formaat weken eerst uit naar Utrecht, Randstad, Maastricht of het buitenland, maar nu staat ook Nijmegen op de kaart. Het is een mooie promotie voor de stad, want als (buitenlandse) gasten de stad zakelijk vluchtig hebben gezien, komen ze hopelijk later nog eens terug met gezin of familie. Het biedt ook mooie kansen voor samenwerking in de regio. Wij hebben 116 hotelkamers, dus bij grote congressen werken we samen met andere hotels in de omgeving. We werken ook samen met evenementenlocaties zoals Fort Lent en Slot Doddendael voor bruiloften of bedrijfsfeesten en we bieden verschillende arrangementen aan in samenwerking met Holland Casino, musea en CineMec Nijmegen. We hopen dit soort samenwerkingsverbanden in de toekomst verder uit te kunnen breiden”, aldus Marije van der Valk.

Evenement organiseren?

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ligt op 1 minuut loopafstand van het station, dichtbij het centrum en biedt gratis parkeermogelijkheden in eigen garage. Gun uw gasten een onbezorgd en onvergetelijk congres, bijeenkomst, vergadering of feestelijke gelegenheid.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over VALK HOTEL NIJMEGEN-LENT, VAN DER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!