“Groei is altijd mogelijk”

  • Technologie

Variatie en uitdaging, een prettige werksfeer en: having fun together. De testimonials van medewerkers van ingenieursbureau VIRO zijn unaniem enthousiast en de vestiging in Echt won in 2017 zelfs de prijs voor aantrekkelijkste werkgever. Maarreh… hoe doet VIRO dat nu precies?

“Groei is altijd mogelijk”

Foto: Yvette Koerntjes, recruiter bij VIRO

“Het werk is boeiend! Dat op de eerste plaats”, weet recruiter Yvette Koerntjes.“Mensen met een technische achtergrond houden vaak van inhoudelijke uitdagingen en ingenieursbureau VIRO biedt deze volop. Bij het ontwerpen van producten, machines en complete fabrieken en het uitvoeren van industriële projecten wordt een beroep gedaan op je bedrevenheid in het maken van analyses, het oplossen van problemen, het verwerken van de wensen van de klant en ook het inzetten van je eigen ideeën.” Een open cultuur waarin medewerkers vanuit hun persoonlijke expertise uitpuzzelen hoe het anders of beter kan, daar streeft het bureau naar. Yvette: “We zien durf en lef als een meerwaarde.”

Afwisselend werk

Omdat VIRO in opdracht van diverse bedrijven werkt, wisselen verschillende projecten elkaar af. “Elke opdracht is anders en vindt ook vaak ergens anders plaats”, weet Yvette. “De ene keer werk je voor de food industrie, de andere keer voor de olie- en gaswinning of houd je je bezig met een project op het gebied van plant design. Elke dag hetzelfde werk doen op dezelfde plek – dat is er over het algemeen niet bij.”

Engineering your career

VIRO investeert graag in het opleiden en de ontwikkeling van het personeel. Binnen de VIRO Academy kunnen medewerkers dan ook hun eigen (leer)carrière plannen en vormgeven. “Stel: je begint als engineer op de afdeling machinebouw en hebt ambities om te gaan werken op het gebied van plant design. Of: je wilt projectleider worden. Dan heb je veel ervaring nodig. Door middel van job rotation kun je binnen VIRO op verschillende afdelingen meekijken en werken om te ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Ook zijn er mogelijkheden om trainingen te volgen, zowel intern als extern. We willen altijd rekening houden met de interesses en doelen van de medewerker. Groei is altijd mogelijk, of het nu in de breedte is, of omhoog.”

Prettige werksfeer

“VIRO groeit al jaren en medewerkers blijven over het algemeen lang bij ons. Ik denk dat dit mede ligt aan de prettige werksfeer. Het is belangrijk dat je je fijn voelt binnen de organisatie - je brengt immers een behoorlijke tijd van de week door op kantoor. Als je qua kennis en gevoel goed op je plek bent, je jezelf kunt zijn, en de balans tussen werk en privé óók in orde is, presteer je het beste. Ik houd niet van mooie praatjes, maar ik werk zelf zes jaar bij VIRO en ik meen het als ik zeg dat het gevoel hier goed is. De waarden waarvoor we staan vind ik mooi en ik hoop en denk ook dat we die zullen vasthouden tijdens de verdere groei. Na zes jaar vind ik het nog steeds bijzonder, elke dag.” 

Auteur: Marlies van der Burgh

Meer informatie over VIRO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!