Hard werken en goed nadenken staat centraal bij Heerkens

  • Agrofood & Biobased

In 1999 besluit Gert Jan Heerkens zijn eigen loods te gaan bouwen en het bedrijf van zijn vader te verlaten. Inmiddels is zijn eenmanszaak van toen uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf in groente en fruit.

Directeur Gert-Jan Heerkens aan het woord

Naam: Gert-Jan Heerkens
Bedrijf: Heerkens Groente & Fruit
Werkt per week: 55 á 60 uur per week
Eerste baan: Werken in het groentebedrijf van vader

Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer?

Doelgericht en hardwerkend, no nonsens.

Hoe bent u terecht gekomen bij de organisatie?

Mijn vader is 50 jaar geleden begonnen met hetHeerkens venten van groenten en fruit langs de deuren. Later zijn daar winkels, markten en horecaklanten bijgekomen. Toen ik van school kwam, had ik niet echt een idee wat ik wilde gaan doen, dus ben ik thuis in de zaak begonnen. De detailhandel trok me niet echt in die tijd, dus besloot ik zelf te beginnen met het leveren van groenten en fruit aan de horeca en aan instellingen.

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

Het is nog nooit saai geweest bij Heerkens Groente en Fruit. Door de groei zijn er continu veranderingen en vinden er continu verbeteringen plaats. Ook de onderlinge sfeer is heel goed en informeel bij Heerkens. Iedereen moet hard werken. Dat doen we met elkaar en voor elkaar. Ook hechten wij veel waarde aan vaste relaties, zowel op het gebied van klanten als leveranciers.

Wat is uw betrokkenheid bij de regio?

Heerkens is op allerlei gebied betrokken bij de regio. Geen enkele stichting, vereniging of instantie uit de directe omgeving doet tevergeefs een beroep op Heerkens, vaak zonder tegenprestatie. Momenteel nemen wij ook zoveel mogelijk af van telers uit de regio en proberen we transport van o.a. brood, vis, vlees en groenten te combineren voor collega’s uit de regio.

Wat is uw grootste zakelijk succes tot op heden?

Daar zijn we nog steeds mee bezig.

Welke ondernemer inspireert u? En waarom?

Bob Hutten van Hutten Catering. Hij heeft een hele duidelijke visie, is gepassioneerd en kan inspirerend vertellen over alles wat met voeding te maken heeft.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Hard werken en ondertussen goed nadenken waar je mee bezig bent is heel belangrijk om te slagen als ondernemer. Blijf altijd kritisch, met name naar jezelf toe en vraag als het nodig is bij de juiste mensen hulp of advies.

Over Heerkens Groente en Fruit

Wat is de core business van jullie organisatie?

Heerkens levert groenten en fruit, zowel bewerkt als onbewerkt, in alle mogelijke vormen en maten aan met name horeca, instellingen, cateraars en fabrikanten van panklare maaltijden.

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

Op 1 juli 1999 ben ik begonnen met een eenmanszaak in een nieuwe loods aan de Waardsestraat te Nistelrode.

Hebben jullie samenwerkingen met vaste partners en zoja op welk gebied?

Niet echt. We hebben wel onze vaste leveranciers op allerlei gebied. 

Heerkens Groente en FruitWat zijn jullie hoogtepunten sinds het bestaan van de organisatie?

De aankoop van onze buurman in 2009 met de verbouw en uiteindelijk een fantastische open dag in juli 2010 voor al onze relaties, familie en medewerkers.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

De onderlinge betrokkenheid en de vergaande mate van service op allerlei gebied richting onze afnemers.

Welke personeelsactiviteiten worden er georganiseerd?

Eénmaal per jaar een avondje of dagje uit voor medewerkers en evt. partners. Daarnaast organiseren we jaarlijks een barbecue voor de zomervakantie en vlak voor Kerst een Kerstborrel op de zaak.

Wat is de grootste uitdaging voor de organisatie?

Na de nieuwbouw die nu gaande is weer een strakke organisatie neerzetten zodat we onze afnemers goede kwaliteit kunnen blijven garanderen, zoals ze gewend zijn van Heerkens.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Er is een nieuwe hal in aanbouw, als deze gereed is volgt er een interne verhuizing van de orderpickafdeling waarna er intern nog verbouwd gaat worden. Met name de afdeling productie wordt uitgebreid en geoptimaliseerd. Er komen enkele nieuwe machines en daardoor weer volop mogelijkheden.

http://www.brabantsekempen.eu/nl/news/economie/opnieuw-brabantse-kempenplein-tijdens-regio-business-dagen-2015

Meer informatie over HEERKENS GROENTE EN FRUIT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!