Hartelijke ontvangst op Huys ter Schelde

  • Zakelijke dienstverlening

Een beroep op het voorstellingsvermogen. Die impact maakt de Theaterzaal van Huys ter Schelde op het eiland Walcheren, in Koudekerke. De zaal leent zich voor het vieren van een bruiloft, het houden van een receptie en het organiseren van een congres. Gastheer Jos Pluijmers geniet ervan direct op de vragen van zijn gasten in te mogen spelen. Dat doet hij tijdens zo’n tweehonderd evenementen per jaar.

Hartelijke ontvangst op Huys ter Schelde

foto:Marijana Pajovic (Image4Life Photography)

De volgende editie van RegioinBedrijf Connect is één van die evenementen. Op 12 oktober komen directies en projectleiders uit het netwerk van RegioinBedrijf hier bij elkaar. Ook zij maken die dag gebruik van de Theaterzaal, die drie meter diep in de tuin is aangelegd. Wat bovengronds is te zien, is alleen een grasheuvel, glas en een roodkoperen koepeldak met een doorsnede van tien meter. 

Begin twintigste eeuw

Andere trots op de Zeeuwse locatie is de Tuynkamer, een lichte serre die is omringd met veel groen en bloem. De villa kent ook een bijzonder monumentaal gedeelte, die de sfeer van begin twintigste eeuw ademt. Deze ruimte bestaat uit een voorkamer, een middenkamer, een kleine serre en een ruim terras. Met name de wat kleinere gezelschappen nemen hier plaats.

ING, Rabobank en ABN Amro

Ook de plaatselijke afdelingen van de ING, ABN Amro en de Rabobank weten hun weg naar de monumentale villa goed te vinden. Onlangs nog, hield de ING voor haar medewerkers diverse lezingen op de locatie en organiseerde ze workshops. De opdracht die Huys ter Schelde meekrijgt, is simpel: ‘Als jullie het regelen, dan weten we dat het goedkomt’. Het resultaat was een compleet verzorgde middag en avond waarin naast het educatieve gedeelte volop ruimte was voor een uitgebreid buffet en borrel.

Overnachten in het Koetshuis

Wie na een inspannende dag niet meteen de tocht terug naar huis wil maken, heeft de mogelijkheid te overnachten in het Koetshuis, die vroeger dienst deed als paardenstal. Het ontbijt dat de daaropvolgende ochtend wordt geserveerd in de villa, bereidt Pluijmers helemaal zelf. “Dat klopt, bijzonder leuk om te doen. Een traditie die ik al 23 jaar volhoud.”

Een hartelijk welkom

De locatie waar hij 23 jaar geleden zijn oog op liet vallen, mag met recht uniek en onderscheidend worden genoemd. De villa oogt chique en straalt absoluut allure uit. Eenmaal binnen blijft die allure behouden en tegelijkertijd is de ontvangt hartelijk en informeel. “Ik verwelkom mijn gasten graag zelf”, vertelt Pluijmers. Het persoonlijke contact met alle gasten, dat vind ik heel belangrijk.”

Vers bereid

Dagverse producten, die worden samen met de kok op aanvraag bereid. Dat gebeurt voor groepen van acht tot driehonderd personen. Ook op 12 oktober, tijdens het event van RegioinBedrijf, mogen de gasten rekenen op een culinair verzorgde maaltijd. Tijdens het officiële gedeelte schuiven zij aan bij vier thematafels en volgen ze een masterclass in de Theaterzaal. Een perfect moment voor het bijspijkeren van kennis en het ontmoeten van vakgenoten.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over HUYS TER SCHELDE, PARTYRESTAURANT-HOTEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!