Health Valley Event: Patient driven technology

  • Farma & Zorg

Innovaties in de zorg beginnen en eindigen bij de cliënt of patiënt. Daarom heeft Health Valley Netherlands dit jaar gekozen voor het thema ‘Patient driven technology’.

Health Valley Event: Patient driven technology

Foto: Chris Doomernik, directeur bij Health Valley

Op donderdag 9 maart organiseert het innovatienetwerk het Health Valley Event in Cinemec in Nijmegen. Bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen, overheden en investeerders ontmoeten, verbinden en versterken elkaar via Health Valley. Door het samenbrengen van kennis, technologie en business verbetert de gezondheidszorg en krijgt de economie een enorme stimulans.

Innovatie in Life Sciences & Health

“Donderdag 9 maart 2017 is voor veel mensen die bezig zijn met innovatie in de gezondheidszorg dé belangrijkste dag in het kalenderjaar. Zo’n 1100 bezoekers uit binnen- en buitenland komen bij elkaar om te netwerken, inspiratie op te doen en innovaties te ervaren, zien en voelen. We hebben een dynamische beursvloer waar bedrijven en instellingen hun innovaties presenteren, er zijn lezingen van nationale én internationale sprekers, een investorslounge waar investeerders en scale-ups elkaar kunnen ontmoeten en uitgebreide netwerkmogelijkheden zoals een Walking Dinner. We zijn ook ontzettend trots dat Prins Constantijn van Oranje-Nassau aanwezig is als special envoy van StartupDelta”, vertelt Chris Doomernik, directeur van Health Valley Netherlands. “Er komen tal van gerenommeerde sprekers. Zo presenteren Rob Basjes, directeur Abena Nederland en Greet Prins, voorzitter van de raad van bestuur van Stichting Philadephia Zorg in Amersfoort, hun nieuwste innovatie op het Health Valley Event: de e-health luier. De e-luier bevat sensoren die het vochtgehalte meten. Via een app krijgt de verzorgende een melding als het tijd is voor verschoning. Behalve tijd zal deze innovatie ook geld besparen voor de gezondheidszorg, maar belangrijkste is dat het fijner, menswaardiger en gezonder is voor de cliënten.”

Innovaties stimuleren kwaliteit van gezondheidszorg en economie

Doomernik: “De overheid stimuleert met allerlei instrumenten en programma’s startups en het MKB om innovatie op gang te brengen. Enerzijds willen we dat de zorg beter betaalbaar, beter toegankelijk en van hogere kwaliteit wordt. Hier heb je innovatieve oplossingen voor nodig. Anderzijds stimuleert het de bedrijvigheid en economie. Innovaties dienen dus een maatschappelijk en economisch doel.”

Nationale Zorginnovatieprijs 2017

“Om bedrijven te ondersteunen reiken we dit jaar een innovatieprijs uit van 15.000 euro waarmee de winnaar een volgende stap kan zetten in de ontwikkeling van zijn innovatie. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Daarom heeft zorginnovatie.nl de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen.”

Health Valley faciliteert ontmoeting en verbinding in de zorg

“Health Valley Netherlands is hét innovatienetwerk binnen Life Sciences & Health. Wij hebben een enorm groot netwerk en zijn een makelaar tussen bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden. Binnen en buiten onze landsgrenzen. Voor bedrijven die willen internationaliseren werken we bijvoorbeeld nauw samen met KvK, Rijkdienst voor Ondernemend Nederland of ontwikkelingsmaatschappijen zoals Oost NV. Andere belangrijke partners zijn Radboud Universiteit en Radboud UMC. We richten ons niet alleen op onze eigen regio (Oost Nederland), maar kijken ook bewust daarbuiten. Zelf woon ik in Brabant en maak ik me hard om over geografische grenzen en grenzen van sectoren heen te kijken. Als het om innovatie gaat, is het namelijk belangrijk om zowel letterlijk als figuurlijk grenzen te overschrijden. Je wil vernieuwen, de wereld op zijn kop zetten, het anders doen dan in het verleden. De kruisbestuiving tussen verschillende sectoren en regio’s is daarbij heel belangrijk. Daar zet ik me graag voor in”, aldus Doomernik.

Ben je actief op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg?

Innovatie is nodig om onze gezondheidszorg te verbeteren. Wil jij jouw innovatie in de markt zetten maar weet je niet hoe? Richt jij je op de ontwikkeling van medische hulpmiddelen, e-health oplossingen, geneesmiddelen, diagnostische testen? Of zoek je samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen, overheid of academische ziekenhuizen? Sluit je dan aan bij Health Valley en/of kom naar het Health Valley Event op 9 maart a.s. Meld je hier aan.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!