Heerkens Groente & Fruit bouwt verder aan gezonde toekomst

  • Agrofood & Biobased

Dagverse aardappelen, groente en fruit, zowel bewerkt als onbewerkt en in vrijwel iedere denkbare hoeveelheid, dat is wat Heerkens Groente & Fruit haar klanten belooft.

Heerkens Groente & Fruit bouwt verder aan gezonde toekomst

Leverancier van aardappelen, groente en fruit

Bedrijfskantines, horeca, grote bedrijven als Nike maar ook het friettentje op de hoek; allemaal zijn ze tevreden klant bij Heerkens Groente & Fruit. De één heeft aan een paar kilo uien genoeg, waar de ander een compleet assortiment aan groente en fruit wenst. Dat is meteen in één zin de kracht van Heerkens Groente & Fruit: een brede range aan producten en hoeveelheden.

Van 500 gram tot duizenden kilo’s

Heerkens Groente & Fruit is een jong en snelgroeiend bedrijf. Zij levert alles dagvers op het gebied van aardappelen, groente en fruit (AGF). Zowel onbewerkte als bewerkte producten. Zo worden de bewerkte producten gesneden in de eigen hypermoderne snijafdeling. Hoeveelheden lopen uiteen van een halve kilo tot duizenden kilo’s, afhankelijk van wat de klant wenst.

Dagvers en volgens voedselrichtlijnen geproduceerd

Dagvers leveren van AGF-producten is een bewuste keuze. In alles wat Heerkens Groente & Fruit doet, staan kwaliteit, prijs en creativiteit vooraan. Zo is het voor eigenaren Gert-Jan en Mariëlle Heerkens vanzelfsprekend dat alle producten volgens voedingsstandaarden worden verwerkt. Heerkens Groente & Fruit werkt volgens richtlijnen van het HACCP-certificaat en het FSSC-certificaat.

Rondleiding door het bedrijf

Toekomstige klanten kunnen met eigen ogen zien hoe nauwkeurig, efficiënt en creatief Heerkens Groente & Fruit te werk gaat. “We sturen niet graag alleen maar een prijslijst van onze producten, maar laten veel liever zien wat we kunnen en hoe het er hier aan toe gaat”, vertelt Mariëlle Heerkens.

Flinke productiecapaciteit

Tijdens een rondgang door het bedrijf zien klanten de dit jaar nieuw aangebouwde productiehal met een splinternieuwe orderpickafdeling. De nieuwbouw was nodig om de productiecapaciteit uit te breiden. Dit is ook gebeurd met nieuwe machines zoals de sla-inpakmachine. Een multihead machine die ook andere spullen snel en nauwkeurig verpakt. “De inpakmachine verwerkt tot 500 zakjes per uur.”

Efficiënt en creatief productieproces

Heerkens Groente & Fruit toont klanten graag haar veelzijdigheid. Dat zit ‘m in een compleet productieproces waarin aardappelen, groenten en fruit bewerkt en onbewerkt worden verpakt. Tijdens dat proces worden de AGF-producten onder andere gesneden, gewassen, gewogen, verpakt en van een etiket voorzien. Eén van de toegevoegde waardes van Heerkens Groente & Fruit is het meedenken met de klant: “We bedenken zelf salades. En is een ingredient te duur, dan komen wij met een goed alternatief.”

Alles voor een goede klantrelatie

Zo’n kijkje in de keuken draagt wat Heerkens betreft ook bij aan een goede klantrelatie. De AGF-leverancier gaat niet voor snelle kortetermijnwinsten, maar zet actief in om klanten voor een langere tijd aan zich te binden. “Hoe we dat doen? We zeggen nooit ‘nee’. En is er een probleem door een fout? Dan is het niet zo interessant waar die fout vandaan komt, we lossen het op.”

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over HEERKENS GROENTE EN FRUIT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!